Hoppning
8 november 2020 14:33
Ridsportplus

JSM-vinnaren: ”Jag grät av glädje”

Junior-SMNär det stor klart att Julie Carlberg vunnit SM för juniorer och CCStud's Fidelity hade fått det guldiga segertäcket på sig, då kom tårarna. – Det var för att jag älskar min häst så mycket. Jag har nog aldrig varit gladare, sade hon efteråt.

JSM-vinnaren: ”Jag grät av glädje”
Segraren Julie Carlberg och hennes CCStud’s Fidelity. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var spänning in till sista bommen när juniorerna gjorde upp i finalen i inomhus-SM på Grevagården i Skövde. Först var det omhoppning om bronset, och fem ryttare som samlat ihop fyra fel hittills, gjorde upp om bronsmedaljen. Sista ryttaren ut, Beata Hermelin och Crimson (f 2005, e Tornesch – Iris) var ensam om att sätta nollan och blev därmed bronsmedaljör.
I duellen om guldmedaljen fick Philip Svitzer och Exclusief (f. -09, e. Tygo – Lancelot) ett nedslag på näst sista hindret.

Islag på näst sista

När Julie Carlberg kom in på banan med CCStud’s Fidelity (f. -10, e. Monte Bellini – Montreal) visste hon att en felfri runda skulle innebära SM-guld.
På näst sista hindret blev det ett islag, men bommarna låg kvar och nollan höll ända in i mål.
− Det känns helt overkligt, sade Julie Carlberg, som tävlar för Strömsholms Ridsportförening, på prisutdelningen när hon tilldelats guldmedaljen.
Efteråt berättade hon om upplevelsen.
− Min häst kändes väldigt fin i grunden, och i omhoppningen var han med på att det var allvar. Jag var lite nervös eftersom han inte är någon snabb hoppare, och jag visste att Philip är snabb.
− När jag hörde att vi slog i bakbommen i näst sista hindret hoppade mitt hjärta, men jag hörde att bommen låg kvar.

Uppfödd av familjen

Julie berättade också om Fidelitys historia. Han är uppfödd av familjen, men har sedan varit hos familjens gode vän Kevin Staut i Frankrike där han gått upp till 1,50 innan han kom tillbaka till Julie, och i februari vann de Morgondagens vinnare i Scandinavium.
Men att vinna SM var större.
− Jag har aldrig varit gladare, och det var därför tårarna kom efter ritten. Det är en titel jag alltid velat ha, och så tycker jag om den här hästen så himla mycket.

Juniormedaljörer-3018
Medaljörerna Philip Svitzer, Julie Carlberg och Beata Hermelin. Foto: Pernilla Hägg

Besviken silvermedaljör

Tvåan Philip Svitzer var lite besviken efteråt.
− Men det är sådant som händer. Jag hade inte heller planerat att Excluief skulle vara min bästa häst det här meetinget, och inte min andra häst Alida Nike.
Bronsmedaljören Beata Hermelin kände sig däremot som en segrare efter att ha vunnit omhoppningen om bronsmedaljen. Med sina 16 år var hon yngst på pallen, medan de andra två är 18 år och gör sitt sista pt som juniorer.
− Jag hade inga större förväntningar när jag kom hit, eftersom det var mitt andra SM som junior. Jag tänkte att jag tar en runda i taget, sade Beata Hermelin.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden