Hoppning
22 oktober 2023 20:31

Kajsa Björe 1,50-vinnare i Billdal – tar ledningen i Lövstas U25-tour

TopprestationHela tävlingsmeetinget i Billdal har varit en bra dag på jobbet för Kajsa Björe som toppade med att vinna helgens stora klass med EM-hästen Lincourt Luidam. Det innebär också att ekipaget tar ledningen i Lövstas U25-tour.

Kajsa Björe 1,50-vinnare i Billdal – tar ledningen i Lövstas U25-tour
Regerande svenska YR-mästaren Kajsa Björe har haft en framgångsrik helg med sin guldhäst Lincourt Luidam i Billdal. Foto: Yvonne Karlsson

Det har varit en minst sagt bra helg för Kajsa Björe vid helgens meeting på Billdals Ridklubb utanför Göteborg. Kajsa har haft med sig fem hästar, gjort 17 starter och tagit nio placeringar. Fem har varit förstaplaceringar, varav den sista kom i helgens största klass tillsammans med EM-hästen Lincourt Luidam (ISH val f-12 e Luidam-Cavalier Royale, uppf John McLaughlin, äg MÄLAB). 

Klassen bjöd på 23 startande och reds över winning round med två tidshoppningar efter varandra. Kajsa Björe och Lincourt Luidam var det enda felfria ekipaget genom bägge 1,50-rundorna och var dessutom klart snabbast. Att den regerande svenska YR-mästaren är nominerad till Årets komet gör inte saken sämre.

Tvåa i 1,50-klassen blev Kajsas moster och klubbkamrat i Jump Club RF Emma Emanuelsson med Ladina PS medan den andra klubbkamraten Joel Torstenson blev trea med Il Rossa di Costa.

Lincourt Luidam och Kajsa Björe tog även hem segern i första GP-kvalet och blev fyra i det andra, bägge över 1,45-hinder.

Toppar Lövstas U25-tour

Tävlingarna i Billdal var även startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. Under tre kvaltillfällen under säsongen 2023/2024 gör några av Sveriges bästa U25-ryttare upp om biljetterna till finalen som avgörs under Gothenburg Horse Show den 21-25 februari 2024.

Helgens framgångar innebär att Kajsa Björe och Lincourt Luidam tar ledningen med råge i Lövstas U25-tour. Tvåa är Joel Torstenson med Il Rossa di Costa, och trea är Ottilia Lundgren med ComeOnConrad som också har plockat topplaceringar i 1,50 i helgen. Fyra är Viktor Edvinsson med ECS Chacco Blue Jr, som tog sig till finalen i fjol.

Lövsta Future Challenge Jumping U25

För att starta i touren krävs placeringar i 1,50-klasser nationellt eller 1,45 i internationella klasser. Vid samtliga kval tävlar U25-ryttarna i ordinarie klasser, men känns igen via sina gröna armbindlar.

Under de tre kvaltillfällena samlar ryttarna poäng från 1,45-klasser och uppåt, och de två högst rankade ryttarna efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalen i Scandinavium

De övriga två kvalen avgörs under Jönköping Horse Show den 31 oktober-5 november och Borås Grand Prix 8-11 februari 2024.

Förutom de två kvalade ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

Resultatlista 1,50-klassen

Aktuell rankning Lövsta Future Challenge Jumping U25

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden