Sportnytt
9 november 2017 16:52

Kaptenerna håller i rodret tre år till

De svenska förbundskaptenerna i OS-grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan har fått förnyat förtroende av Svenska Ridsportförbundet. Bo Jenå, Henrik Ankarcrona och Fredrik Bergendorff sitter kvar vid rodret fram till och med OS 2020.

Kaptenerna håller i rodret tre år till
Bo Jenå, Göran Breisner, Henrik Ankarcrona och Fredrik Bergendorff. Foto: Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet och de tre olympiska förbundskaptenerna, Bo Jenå i dressyr, Fredrik Bergendorff i fälttävlan och Henrik Ankarcrona i hoppning har kommit överens om treåriga avtal. Det här berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

Sverige var enda landet som lyckades ta lagmedalj på EM i samtliga tre OS-grenar tidigare år. Och nu satsats det vidare – främst mot VM i USA nästa år och sedan OS i Tokyo 2020.

Ledarteam i varje gren
För att få kontinuitet tävlingsupplägg och planering från ponnytiden och hela vägen upp till seniornivå finns i varje gren ett ledarteam, som också de har engagerats fram till 2020.

I hoppningens ledarteam ingår Henrik Ankarcrona, Svante Johansson – landslagsledare för young rider och juniorer, Ulrika Bidegård – landslagsledare för ponny och children samt Ann Catrin Carlsson som senior advisor och stöd till samtliga ledare.

Fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff samarbetar med assisterande coach Viktoria Carlerbäck, som också stöttar landslagsledaren för young rider och junior, Anne Persson. För ponnyryttarna finns Lena Bredberg som landslagsledare med Sofie Oscarsson som assisterande ledare.

Dressyrens ledare
Tina Due Boje
fortsätter som ledare för dressyrens young rider och U25-trupp. Bo Jenå har stöd av Stig Malmén som coach för norra och södra grupperna. Marianne Esséen- Söderberg har hand om juniorerna och children, Pytt Hamberg leder ponnyryttarna, och de båda har Kerstin André att ta stöd och rådgöra med.

Göran Breisner finns också med som en förstärkning för de olympiska ledarteamen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-