Hoppning, Sportnytt
9 oktober 2017 17:17

VM-häst till Mathilda Karlsson

HÄSTKÖPDen utlandsbaserade svenska ryttaren Mathilda Karlsson har köpt en ny topphäst.
Apollonia 23 har tidigare gått bland annat VM och nu siktar Mathilda på en ny Global-säsong.

VM-häst till Mathilda Karlsson
"Apollonia har väldigt stor erfarenhet och jag kommer att kunna lära mig mycket av henne" Foto: Natalie Lindholm

Mathilda Karlsson driver en egen anläggning med Jörn Reineckes och Manfred van Allwörden som samarbetspartners och hästägare. Senaste tillskottet i stallet är Apollonia 23 (DWB, sto, f 2004, e Bogegaardens Apollo-Bogegardens Capello), som senast tävlades av Jos Verlooy upp till 1,60.
Apollonia har hoppat bland annat GCT och  gick VM med Stefanie Bistan 2014.
– Apollonia har väldigt stor erfarenhet och jag kommer att kunna lära mig mycket av henne, säger Mathilda.

I våras blev Mathilda ny ryttare på Cerano 19 (val, f 2006, e Cesano II-Acord II), som har gått 1,60 med främst Tobias Meyer. Cerano är nu åter igång efter en skada som han ådrog sig strax efter köpet och Mathilda har precis börjat tävla honom igen.

Snabbt GCT-inhopp
Storsatsningen på två nya 1,60-hästar är förstås ingen slump. Mathilda fick frågan om att vara med i ett lag i Global Champions League bara strax före ligan startade i våras. Mathilda förklarar att hon, efter att ha sett och lärt där under året, nu vet mer vad som behövs i de stora sammanhangen och att hon ser fram emot att kunna satsa vidare med två mer rutinerade hästar.
– Jag fick se den här Global-säsongen lite som en warmup-säsong och rida de hästar jag hade att tillgå. Nu är jag mer redo inför nästa Global-säsong och det ska bli riktigt roligt att komma igång de nya hästarna, samtidigt som mina yngre, fina hästar får växa till sig i lugn och ro.

Tufft så här långt
Mathilda har under året hoppat nio GCT/GCL-tävlingar. GCL-laget Moscow Bears har haft det tufft och ligger sist i tabellen, men Mathilda har bland annat satt en felfri lagrunda i med AD Quantina i Monaco och en lagrunda med bara två tidsfel i Paris. En andraplats i tvåstjärnig 1,45 är Mathildas bästa notering i resultatlistorna från GCT-säsongen.

VILL DU VETA MER OM RYTTAREN? HÄR FINNS RIDSPORTS TIDIGARE HEMMA HOS-REPORTAGE HOS MATHILDA. (PLUS)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden