Hoppning
26 februari 2018 14:36

Karin Martinsen bäst av U25-ryttarna

Lövsta-vinnareBland de fem U25-ryttarna som tagit sig till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping U25 var det Karin Martinsen som lyckades bäst och tog hem meetingpriset.

Karin Martinsen bäst av U25-ryttarna
Karin Martinsen tog hem finalsegern i Lövsta Future Challenge Jumping U25 med Stenhaga Tulip Tattoo. Foto: Roland Thunholm

Fem U25-ryttare fick via Lövsta Future Challenge möjligheten att rida i seniorklasserna under Gothenburg Horse Show – de har möjlighet att rida alla klasser utom själva världscupen och vissa specialklasser, och ryttarna samlar poäng i alla klasser från 1,45 och högre.

De fem ryttarna var i år Rebecca Hallberg, Fischer, Cornelia Rylén, Filip Ågren, Alice Tapper och Karin Martinsen. Flest poäng plockade Karin Martinsen med en sjunde plats i 1,50 efter en felfri ritt, och med fyra fel blev det en femtonde plats i Gothenburg Trophy över 1,55-hinder. Därmed segrade Karin meetingpriset vilket innebär att hon kommer att klimatkompenseras i ett års tid.

Karin Martinsen berättade vid den efterföljande presskonferensen att hon var väldigt nöjd över veckan – och då speciellt över sin häst Stenhaga Tulip Tattoo (SWB hingst f-09 e Caressini L-No Limit, uppf Isabell Hellman-Svanberg).
– Han har aldrig gjort en sådan här tävling på den här nivån innan med atmosfären och liknande, så jag är väldigt glad över att han kunde prestera och slappna av och visa det jag vet att han har i sig, förklarade Karin.

Att få den här möjligheten att rida på en stor arena vid en större tävling ser Karin som väldigt positivt – speciellt inför en hemmapublik.
– Det betyder väldigt mycket att få möjligheten att få känna på de här större tävlingarna, och även att få känna sig uppskattad – att man inte är bortglömd.
– Det är ett stort steg att mäta sig mot seniorerna samtidigt som man är för gammal för att vara young rider.

Regler Lövsta Future Challenge Jumping U25

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden