Hoppning
22 februari 2018 22:34

Michael Whitaker slog till i 1,50

GHSÄn en gång blev det klassens absolut sista startande som snodde åt sig segern. Michael Whitaker och JB's Hot Stuff var just hot och hoppade hem torsdagskvällens 1,50 medan Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa levererade för Sverige.

Michael Whitaker slog till i 1,50
Michael Whitaker och Hot Stuff la beslag på segertäcket. Foto: Roland Thunholm

Tidshoppningen 1,50 satte många ekipage på prov och till sist var det nio som tog sig i mål felfritt över banbyggare Peter Lundströms utmaning. Ända in på sluttampen såg det ut som att Marcus Ehning skulle vinna, men sista startande Michael Whitaker gav sig inte så lätt. Tillsammans med JB’s Hot Stuff (sto, f 2006, e Locarno 62-Cavalier Royale) kapade den 58-åriga britten tiden med drygt 1,5 sekunder och galopperade i mål som vinnare.

– Det är trevligt att vara tillbaka och trevligt att vinna, skojade segraren vid prisutdelningen och hade ett givet svar på planerna för resten av helgen.
– Att fortsätta på samma sätt.

180222michaelwhitakerhotstuffrt
Mot seger. Foto: Roland Thunholm

Även om Marcus Ehning blev snuvad på segern skaffade  han sig en utmärkt start på GHS. I 1,40 värmde han upp Comme Il Faut, som ser ut att vara i toppform, men felfritt resultat och Cornado NRW ville inte vara sämre än sin stallkamrat. En tid så bra att den höll sig i topp ända till slutet och andra plats blev resultatet. Marcus Ehning ligger fyra i världscupligan och just Cornado har samlat poäng i samtliga tre WC-starter den här säsongen, inte minst genom andraplatsen i Bordeaux i början av månaden.

Daniel Deusser tog nyligen över tyglarna på Stephex Stables-kollegan Jonna Ekbergs Cassini Bay och i Göteborg gör de sin tredje tävling ihop. Nog verkar de trivas ihop – tredje plats knappt tre sekunder efter Marcus Ehning gav dem deras främsta placering tillsammans hittills.

Tre svenska ryttare visade bäst hur det ska ut och placerade sig i 1,50-klassen. Bland dem var Malin Baryard Johnsson och OS- och EM-hästen H&M Cue Channa snabbast och landade fyra till hemmapublikens förtjusning. Sjätteplatsen la den så ofta superstabila U25-ryttaren Karin Martinsen beslag på med Stenhaga Tulip Tattoo medan  Evelina Tovek och Castello 194 blev nia.

180222marcusehningcornadort
Det såg ut att bli seger för Marcus Ehning, men en andraplats är inte fy skam. Foto: Roland Thunholm
180222danieldeussercassinibayrt
Daniel Deusser rider Jonna Ekbergs tidigare GP-partner Cassini Bay sedan en kort tid tillbaka. Foto: Roland Thunholm
180222malinbaryardjohnssoncuechannart
Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa flög fint över en annan, betydligt mindre, vit häst. Foto: Roland Thunholm
180222karinmartinsentuliptattoort
Karin Martinsen är tillbaka i Göteborg som LFC-ryttare och plockar nya placeringar, Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden