Hoppning
2 februari 2020 21:24
Ridsportplus

Karin Martinsen GP-vinnare i Tyskland: ”Kämpade tillsammans”

InternationelltNumera Tysklandsbaserade Karin Martinsen slog till och vann en nationell trestjärnig Grand Prix över 1,55-hinder i tyska Verden på söndagen. "Hästen var en riktig fajter," säger 24-åringen vars karriär tog några steg bakåt i samband med Tysklandsflytten för ungefär ett år sedan.

Karin Martinsen GP-vinnare i Tyskland: ”Kämpade tillsammans”
Karin Martinsen. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tillsammans med det 9-åriga stoet Tailormade Chloe Star PS (OS sto f 2011 e Conthargos-Quick Star, uppf, Gestüt Lewitz, äg Paul Schockemöhle och Tailormade Horses Aps) som segern kom.

Jag är oerhört motiverad och har det jättebra med mycket hästkunnigt folk omkring mig. Karin Martinsen om livet i Tyskland.

– Väldigt roligt. Och lite extra kul eftersom hästen inte är så rutinerad, säger Karin Martinsen.

Vägen till Grand Prix-hoppningen på hannoveranerförbundets anläggning i Verden var inte spikrak. 30 startande skulle utses genom två kval.
– Jag red den här hästen i första kvalet och det stämde inte. Publiken kommer nära inne på den arenan och hon var inte bekväm med att vara inne på banan, hon höll på och greja med huvudet och så där, säger Karin Martinsen.

”Vi kämpade tillsammans”

I andra kvalet red hon en 8-åring som var med på tävlingen. Där funkade allt, det blev en placering och plats i GP-klassen.
– Men jag ville inte i starta en 8-åring i en Grand Prix över 1,55-hinder så jag tog Tailormade Chloe Star PS där. Och nu var hon mycket mer bekväm. Hon fajtades verkligen med mig, vi kämpade tillsammans.

24-åriga Karin Martinsen är en välkänd ryttare hemma i Sverige efter framgångar redan under ungdomsåren. Hon har flera SM-guld, bland annat som senior 2018 och har representerat Sverige på EM både som ung ryttare och junior.

Ridsport
Karin Martinsen och Bella vann utomhus-SM 2018. ArkivFoto: Roland Thunholm

För ungefär ett år sedan gick flyttlasset från Göteborg till Bremen i Tyskland för att bli sambo med pojkvännen Nicolas Pedersen.
– Jag rider och arbetar på hans pappas anläggning, Pedersen Sporthorses.

Mest yngre hästar

Flytten till Tyskland innebar att hennes karriär tog några steg bakåt. Plötsligt hade hon mest yngre förmågor att rida på.
– Den här 9-åringen är den äldsta jag har just nu och henne har jag ridit i ungefär ett halvt år. Det var roligt att kunna leverera på den här nivå. Jag har mest ridit 1,45-hoppningar innan.

Dagarna är fyllda med hårt arbete.
– Jag arbetar mer nu än vad jag gjorde innan. Jag är oerhört motiverad och har det jättebra med mycket hästkunnigt folk omkring mig, säger Karin Martinsen.

Firade med middag

Segern i Verden firades med en middag ute.
– Sedan är det måndag igen, haha…
Har du några planer på att komma till Sverige och tävla den närmaste tiden?
– Nej, det har jag inte. Inte så som det ser ut nu.

Karin Martinsens inlägg på Instagram om segern nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden