Sverige
30 oktober 2017 15:41

Karin Wikström ny verksamhetschef på Flyinge

FlyingeKarin Wikström blir ny verksamhetschef på Flyinge. Hon har med sig 20 års erfarenhet av att vara chef, och var bland annat med om att rädda Skånes Djurpark när den var nära konkurs för ett par år sedan.

Karin Wikström ny verksamhetschef på Flyinge
Karin Wikström blir ny verksamhetschef på Flyinge. Foto högerbilden: Lottapictures

Verksamhetschefen är högsta chefen på plats i riksanläggningarnas nya organisation. På Strömsholm är det Jonas Johnsson som är verksamhetschef, medan Flyinge har haft en tf verksamhetschef det senaste halvåret.
Nu är Karin Wikström rekryterad och hon börjar arbeta 1 november. Karin är civilekonom och har tidigare haft chefsposter på bland annat Fonus, Specsavers, Skånes djurpark och nu senast på Evidensia, där hon var chef för djursjukhuset i Malmö.
−Jag tycker om olika typer av utmaningar, och vill lägga fokus på att utveckla och förädla verksamheten på Flyinge, säger Karin som har två ridande tonårsdöttrar.
−På fritiden är jag en vanlig hästmamma, som till nöds kan motionera döttrarnas hästar, men inte rider mer än så.

Hon är medveten om att det finns mycket att ta sig an på Flyinge.
Under 2016 hade Flyinge en omsättning på 60 miljoner och ett bokslut som slutade på plus. Samtidigt tog Flyinge lån på 15 miljoner för att rusta och bygga om lokaler, och det behövs ännu mer pengar till investeringar framöver.
Karin Wikström har budgetansvar för delar av Flyinges verksamhet, och hon är medveten om att ett tufft jobb väntar.
−Flyinge är en institution med anor, som behöver utvecklas. Vi vet att det inte är lätt att tjäna pengar på hästverksamhet, och det gäller alla delar av branschen. För Flyinges del har vi en verksamhet som står på tre ben, avel, utbildning och tävling/evenemang, och vi måste ha hög kvalitet i allt vi levererar, samtidigt som vi är kostnadseffektiva.
Under de senaste veckorna Karin gått bredvid för att lära sig Flyinge.
−Jag började under Breeders-veckan. Det var ett härligt sätt att komma in i mitt nya jobb.

Ännu en ny medarbetare har knutits till ridsportens riksanläggningar. Ny marknadschef på Flyinge/Strömsholm blir Ulrika Andersson, i dag hotelldirektör på design/koncepthotellet Duxiana i Malmö, och dessutom rutinerad tävlingsarrangör. Ulrika Andersson efterträder Malin Gustafsson som sade upp sig i våras samt Anna Nyström som gör sin sista dag på Flyinge 31 oktober. Ulrika påbörjar sin tjänst 4 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden