Dressyr
2 juni 09:58

Kittel klättrar på världsrankningen

VärldsrankningI den yttersta toppen är det sig likt på den senaste världsrankningen, men Patrik Kittel - tia förra månaden - tar sig nu upp två snäpp och är ny världsåtta med Touchdown.

Kittel klättrar på världsrankningen
Patrik Kittel och Touchdown är högst rankade bland svenskarna i dressyren. Foto: Roland Thunholm

Jessica von Bredow-Werndl sitter än så länge säkert på förstaplatsen med sin TSF Dalera, och där bakom är det fortsatt danskt och brittiskt genom Cathrine Dufour/Bohemian och Charlotte Dujardin/Gio.

Även fyran, femman och sexan är kvar från förra månadens rankning – Isabell Werth/Weihegold, Carina Cassoe Krüth/Heilines Danciera och och Werth igen, nu på DSP Quantaz, men där bakom har fyra ekipage bytt plats med varandra på topp tio.

Nya sjua är Hans Peter Minderhoud med Glocks Dream Boy, före bästa svensk, Patrik Kittel och Touchdown. Nia och tia ligger Charlotte Fry/Everdale och Dinja van Liere/Hermes. 

Strax bakom jagar Therese Nilshagen, som är kvar som elva med sin Dante Weltino. Tredje svensk på rankningen är Juliette Ramel, som klättrat från plats 16 till 14 med Buriel K.H.

Hela världsrankningen i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden