Dressyr
21 maj 2022 09:30

Kittel och Högberg toppade i Frankrike

CompiègneDet har blivit dags för årets första femstjärniga Nations Cup i dressyr i franska Compiègne. På fredagen värmde Patrik Kittel och Jeanna Högberg upp med att vinna och komma tvåa i en trestjärnig GP-klass.

Patrik Kittel ingick i laget som tog guld i Compiègne 2021. Foto: FEI/Leanjo De Koster

Den femstjärniga tävlingen där Nations Cup rids inleds med Grand Prix för samtliga på lördag och avgörs sedan med Grand Prix Special och Grand Prix Kür på söndag. Två lagryttare rider specialen och ett ekipage startar i küren. På plats i franska Compiègne är Patrik Kittel, Antonia Ramel, Juliette Ramel, Jeanna Högberg, Jacob Nörby Sörensen och Malin Wahlkamp-Nilsson.

På fredagen värmde svenskarna upp med både pallplatser och framträdande placeringar i de trestjärniga GP-klasserna. Bäst gick det för Patrik Kittel som vann med Forever Young HRH på 74,543 procent i ena GP-klassen och blev tvåa med Blue Hors Zepter i andra på 75,782 procent. Jeanna Högberg tog andraplatsen efter Patrik Kittel med Astoria på 73,000 procent. I samma klass blev Jacob Nörby Sörensen sjua av 29 startande med Sheeran på 68,957 procent.

I GP-klassen där Patrik Kittel tog andraplatsen vann britten Gareth Hughes med Classic Briolinca på 76,152 procent. Sjua i klassen blev Malin Wahlkamp-Nilsson med Moegelbjergs Romeo på 70,717 procent. Jacob Nörby Sörensen red i mål som elva med Vincent på 69,261 procent. Klassen innehöll 26 startande.

I lördagens Grand Prix rider Antonia Ramel Curiosity, Juliette Ramel rider Buriel K.H. och Patrik Kittel sitter på Touchdown. Klassen startar klockan 11.35 och kan ses live. Det var den här trion som tog guld för Sverige i Compiègne 2021.