Dressyr
13 mars 2023 15:29

Kittel väljer bort världscupfinalen

InternationelltDet blir inget svenskt deltagande i världscupfinalen i dressyr på andra sidan Atlanten om tre veckor. Patrik Kittel, som slutade sjua i den västeuropeiska ligan, väljer att inte åka.

Kittel väljer bort världscupfinalen
Patrik Kittel, här med Touchdown i Friends 2022, väljer att inte åka till årets världscupfinal. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel var finalklar med Touchdown men meddelar nu att han avstår resan till Omaha, USA. Svensken slutade sjua i den västeuropeiska världscupligan, där nio går till final.

– Att köra en runda över oceanen till Omaha passar inte i min plan för hästarna. Man är borta länge och jag vill komma igång med utomhussäsongen, säger Kittel till Ridsportförbundet.

– Min plan är att rida utomhus i ”lilla” Aachen i månadsskiftet mars-april, sedan väntar Hagen eller Fontainebleau, Compiègne och så förhoppningsvis SM, Rotterdam, Aachen, Falsterbo, de vanliga. Jag vill också kunna vara hemma lite och jobba med yngre förmågor och talanger. Jag ser verkligen fram emot vad det här året kommer att ge, säger Patrik Kittel.

Slutställning västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden