Dressyr
13 mars 2023 12:25

Ingen världscupfinal för Glamourdale

InternationelltMånga såg fram emot att två av dressyrens allra största stjärnor äntligen skulle mötas på tävlingsbanan i samband med världscupfinalen i Omaha i april, men nu meddelar ägarna till världsmästaren Glamourdale att det inte blir så - hingsten är upptagen med andra uppgifter.

Ingen världscupfinal för Glamourdale
På väg mot VM-guld – Charlotte Fry och Glamourdale. Foto: Roland Thunholm

Det är ägarfamiljen van Olst som berättar för Eurodressage att Glamourdale och Charlotte Fry, regerande världsmästare, inte kommer att åka till världscupfinalen i USA. Fry, som slutade sexa i den västeuropeiska ligan, är inte kvalad med någon annan häst så brittiskan får stanna hemma.

Den 12-årige hingsten ska istället ägna sig åt avel.
– Faktum är att Omaha var aldrig vårt fokus. Vi kan inte ha honom borta från avelsarbetet under så lång tid, säger Gert-Jan van Olst till Eurodressage.

Duellen mot olympiska mästarekipaget TSF Dalera BB och Jessica von Bredow-Werndl får därmed vänta – de båda guldhästarna har hittills inte mötts på tävlingsbanan. När det kan bli – det spekuleras om Aachen eller EM i Riesenbeck – är fortsatt oklart, då van Olst inte vill avslöja hur sommarplanerna för Glamourdale ser ut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden