Sverige
28 juni 2019 05:42

Klara Hammarström släpper debutsingel

Ny karriärTävlingsryttaren och realitystjärnan Klara Hammarström går idag ett steg längre mot sin karriär som artist. Idag släppts hennes debutsingel "Break Up Song", som hon själv varit med och skrivit.

Klara Hammarström släpper debutsingel
Hästsverige har vant sig att se Klara Hammarström sjunga vid invigningar av större hästevenemang. Foto: Niclas Brunzell/Roland Thunholm

I hästvärlden är Klara Hammarström ett välkänt namn, och hon ingår i den stora och framgångsrika syskonskaran Hammarströmmare med bland annat Ingemar, Selma och Ellen. Klara har tävlat flitigt i både hoppning och fälttävlan och har en lång rad mästerskapsmedaljer hemma i prisskåpet. Flera SM- och NM-guld, och som kronan på verket ingick hon i ponnylaget som tog brons vid EM i fälttävalan 2015.

190626_klarahammarstrom_rolandthunholm2
Tillsammans med Moa Nordfjäll, Selma Hammarström och Michelle Ettewin ingick Klara Hammarström i laget som tog brons vid EM i fälttävlan för ponny 2015. Foto: Roland Thunholm
190626_klarahammarstrom_rolandthunholm
2012 bestod hela ponny laget som tog SM-guld av Hammarströmmare. Här ses Amanda, Selma, Klara och Mathilda med lagledaren Cecilia Hansson och tränaren Gabrielle Young Shing Pettersson. Foto: Roland Thunholm

De senaste åren har tävlingskarriären fått maka på sig lite, och Klara har istället fokuserat på sin musikkarriär. Redan för ett år sedan skrev Ridsport om Klaras sångsatsning (läs mer här), och hon har sedan dess visat upp sina sångtalanger för hästvärlden genom att sjunga vid invigningarna av såväl Falsterbo Horse Show och i Friends Arena.

Svt-familjenhammarstrom-2018-e00-54f8
I ”Familje Harmmarström” får tittarna följa Ingemar, Klara och Selma i sina respektive karriärer. Foto: Anders Hillergren

Den större publiken fick upp ögonen för Klara genom realityserien ”Familjen Hammarström”, som följer syskonen i deras respektive karriärer (läs mer här). Serien blev en stor succé har förutom på SVT även visats internationellt. I år spelas en ny säsong in.

Nu har Klara gått ett steg längre med musiken. Idag släpps hennes debutsingel ”Break Up Song”, som hon skrivit tillsammans med David Lindgren-Zacharias, Isa Molin och Emmanuel Gabrielsson. Låten är producerad av Email, och är en modern poplåt – den första som ligger i pipelinen för att släppas i Klaras namn under det kommande året. Ridsport fick en förhandslyssning på låten och det kan konstateras att Klara har en enastående sångröst och att låten har alla förutsättningar att funka som en radiohit.

Klara berättar att hon känner sig sjukt taggad och förväntansfull inför sitt första låtsläpp – men också att det är lite pirrigt.
– Nu äntligen blir det på riktigt, säger Klara till Ridsport.
– Jag är sjukt peppad och stolt!

Att hålla allt hemligt och inte få visa vad hon håller på med är en del av musikbranschen, och att det äntligen blir offentligt tycker Klara är skönt.
– Som jag väntat på att få dela det jag älskar mest med alla runt omkring mig.

Fakta

Klara Hammarströms främsta meriter på hästryggen:

  • Lag-SM guld i hoppning 2012 och 2014
  • Lag-SM silver i hoppning 2013
  • Individuell svensk mästare hoppning kategori C 2013
  • NM-guld i lag hoppning häst 2014
  • NM-lag-guld ponny fälttävlan 2014
  • Näst bästa skandinav på ponny-EM i fälttävlan 2014 (efter sin tvillingsyster)
  • EM-lagbrons fälttävlan 2015
Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden