Sverige
18 november 2019 11:42

Knivskurna hästen: förhören hålls efter nyår

På fri fotHästen vid Burlövs Ryttarförening som knivskars för två veckor sedan avlivades av sina skador, men förövaren går fortfarande på fri fot. Polisen har fått in många tips men det finns ingen möjlighet att hålla förhör innan nyår, berättar Mikael Ramsbjer som leder förundersökningen.

Knivskurna hästen: förhören hålls efter nyår
Det blir först efter nyår som förhören gällande den knivskurna hästen kommer att hållas (bilden har inget samband med texten). Foto: Istock

Det var för två veckor sedan som en hästägare fann sin unghäst knivskuren i sin box hos Burlövs Ryttarförening (läs mer här). Händelsen rubricerades som djurplågeri och polisanmäldes, men skadorna var så pass allvarliga att hästen fick avlivas.

Förundersökningsledaren Mikael Ramsbjer berättade tidigare för Ridsport att det fanns spår säkrade som skickats in för teknisk undersökning, och att vittnesförhör skulle komma att inledas inom kort. Han berättade också att engagemanget var enormt både inom och utanför hästvärlden (läs mer här).

I dagsläget står dock arbetet fortfarande stilla. När Ridsport på nytt talar med Mikael Ramsbjer berättar han att det finns ett flertal namn på personer som ska förhöras.
– Det är inte gjort ännu, och det kommer att dröja ett tag till, säger Mikael Ramsbjer.
– Med den bemanning vi har kan vi inte göra det just nu, men prognosen är att vi kan hålla förhören efter nyår.

Alltid stort engagemang när det gäller djur

Mikael Ramsbjer säger till Ridsport att det är uppenbart att hästen har blivit knivskuren, och att han är optimistisk till att hitta en förövare. Det stora engagemanget från allmänheten har han varit med om förut.
– Det är alltid vanligt när det handlar om djur.

Den sista tiden har dock engagemanget lagt sig lite.
– De senaste dagarna har det inte kommit in något tips, berättar Mikael Ramsbjer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden