Hoppning, Ridsport Play
19 december 2022 11:34

Kolla klippet: 22-åring trea i första världscupstarten

InternationelltI sin första världscuptävling någonsin fick Jodie Hall McAteer till en riktig fullträff - inför hemmapubliken i London hoppade 22-åringen hem en tredjeplats i det stjärnspäckade startfältet.

Kolla klippet: 22-åring trea i första världscupstarten
Jodie Hall McAteer och Salt'n Peppa på väg mot tredjeplatsen i söndagens världscup. Foto: FEI/Jon Stroud

Hon är dock ingen duvunge på de stora hoppbanorna, Jodie Hall McAteer – hon fanns med i det brittiska laget under finalen av Nations Cup i Barcelona i oktober, och har dessutom ridit fem EM som ungdomsryttare och på ponny.

Med Salt’n Peppa (HANN val f -09, e Stolzenberg-Escudo, uppf Heinrich Zettel, äg Mandy Hall), som brittiskan haft sedan 2018, har hon jobbat sig upp i klasserna. I början av 2019 tog de klivet upp på 1,50-nivå och senare samma år blev det gemensam debut i 1,60. Valacken reds som 7-åring av Angelica Augustsson Zanotelli, då han ägdes av Angelicas arbetsgivare Ashford Farm.

I söndagens världscup i London var ekipaget ett av sju till omhoppning, där Jodie Hall McAteer gick ut sist av alla. Tredjeplatsen gav 25 500 euro i prispengar, men i en intervju efter klassen kunde inte den unga brittiskan låta bli att gräma sig lite över hundradelarna som rann iväg.

På SVT Play kan du se ett sammandrag från världscuphoppningen i London

Se klippet här nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden