Hoppning, Ridsport Play
20 november 13:29

Kolla klippet: Amanda Landeblads världscupdebut

DebutI sin första världscuphoppning slog Amanda Landeblad på söndagen till med en felfri grundomgång - ett resultat som hon lagt grunden till under lång tid. "Otroligt kul att ha fått den här chansen", konstaterar 32-åringen. Här kan du se hennes runda med For Killy.

Kolla klippet: Amanda Landeblads världscupdebut
Amanda Landeblad fick till en fullträff i sin världscupdebut. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Det senaste året har Amanda Landeblad tagit klivet upp i hoppningens finrum – med stabila resultat på femstjärnig nivå i bagaget fick hon i helgen för första gången chansen att rida världscupen med sitt 13-åriga fuxsto For Killy.

Som ensam svensk i Stuttgart såg Amanda till att hålla den blå-gula fanan högt och ta sig till omhoppning efter en felfri grundomgång. Efter fina resultat i nationshoppningen i Calgary i september fick For Killy ta det lugnt ett tag, men på Elmia var hon tillbaka i fin form – något som bäddade för helgens framgångar.

– Har man haft bra rundor på tävlingarna innan så hjälper det mycket. Hästarna känner sig bättre och vi ryttare också, och det har känts bra de senaste tävlingarna för både henne och mig, säger Amanda Landeblad till Ridsportförbundet.

Klarade tiden

Tiden var en utmaning som ställde till det för många, men Amanda hade hundradelarna på sin sida.
– Överlag kändes det väldigt bra, jag var fokuserad på att hålla henne fortsatt lugn och att inte bli för långsam i svängarna för det kan jag bli ibland när jag vill vara noggrann. När jag gick i mål och såg att jag var inom tiden så var det ju bara ”yes”, så skönt.

I omhoppningen föll två hinder och de totalt nio felen resulterade i en åttondeplats. Men Amanda lämnar Stuttgart med nio färska världscuppoäng
– Det är ju bara helt otroligt kul att ha fått den här chansen. Och att hon gör det lika lätt som hon gör de största klasserna utomhus känns väldigt bra.

Se Amanda Landeblad och For Killys grundomgång i klippet nedan, delat av britten Danny Dunne som fött upp stoet och red henne som unghäst:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden