Hoppning
19 november 17:43

Världscupseger till Kevin Staut – Landeblad imponerade i debuten

VärldscupenDet blev en tajt uppgörelse när söndagens världscuptävling i Stuttgart avgjordes. Vinnande ur sekundstriden gick fransmannen Kevin Staut med en imponerande åttondeplats av Amanda Landeblad som var felfri i sin världscupdebut.

Världscupseger till Kevin Staut – Landeblad imponerade i debuten
Kevin Staut vann med Beau de Laubry Z. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Även om flera av de riktiga höjdarna var i Prag för att rida superfinalen var söndagens världscupkval i Stuttgart inget att leka med. Banan bjöd på många böjda linjer, relaterade avstånd som lämnade en hel del åt fantasin och en maxtid som skördade flera välridande offer.

Av 37 ekipage gick åtta efter mycket slit till omhoppning, där världscupdebuterande Amanda Landeblad och For Killy var ett av dem. Europamästaren Steve Guerdat och guldhästen Dynamixe de Belheme, fransmannen Kevin Staut och Beau du Laubry Z samt britten Harry Charles och Casquo Blue var bland de övriga. Det hela slutade med Kevin Staut i topp, Harry Charles som tvåa och fransmannen Francois Xavier Boudant som trea med hästen Brazyl du Mezel.

”Scheisse”

– Det är en otrolig känsla, jag hade turen att vinna här för många, många år sedan och det är fantastiskt att äntligen kunna få vinna igen, sa Kevin Staut i segerintervjun.

– Det var en svår bana idag med bara åtta felfria och en tajt maxtid, där alla fick rida lite mot klockan redan i grunden. Jag visste inte hur snabbt min häst kunde gå, men han visade att han kunde gå riktigt fort.

”Scheisse” var det första som kom ur munnen på tvåan Harry Charles, som trots allt var väldigt nöjd med sin häst efter den tajta uppgörelsen.
– ”Casper” är nästan inte en häst ibland, vad han kan göra med sin atletiska kropp är helt otroligt. Jag är väldigt nöjd med honom och det känns nästan som en seger ändå, sa en mycket glad britt.

”Gör det så enkelt”

Amanda Landeblad blev lite avvaktande efter ett tidigt frambensfel med sin annars kvicka och hinderkloka For Killy, och ekipaget slutade på en stark åttondeplats i sin världscupdebut.

– Så roligt att hon gör det så enkelt. Överlag kändes det väldigt bra, jag var fokuserad på att hålla henne fortsatt lugn och att inte bli för långsam i svängarna för det kan jag bli ibland när jag vill vara noggrann. När jag gick i mål och såg att jag var inom tiden så var det bara ”yes”, så skönt, säger Amanda Landeblad till Svenska Ridsportförbundet om grundomgången.

Resultat världscupklassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden