Ridsport Play
12 december 2020 12:09

Kolla klippet: ”Bandet med hästen betyder allt”

LegendarFälttävlansryttaren Sir Mark Todd är en gigant inom ridsporten. I ett hjärtevärmande klipp delar han nu med sig av nyckeln till framgångarna. "Talang räcker bara så långt", menar han.

Kolla klippet: ”Bandet med hästen betyder allt”
VM i Tryon 2018 blev Mark Todds sista internationella mästerskap. Då red han McClaren. Arkivbild: Roland Thunholm

Fälttävlansryttaren Sir Mark Todd tävlar för Nya Zeeland och är en legendar inom ridsporten. Han vann OS-guld i Los Angeles och Seoul, han har vunnit multipla segrar vid Badminton Horse Trials och Burghley Horse Trials och tagit VM-guld i lag två gånger. Och det är bara ett axplock av vad den här sjufaldige 64-årige OS-ryttaren har åstadkommit under sin karriär.

I ett avsnitt av FEI-serien #fortheloveoftheequestrian delar Sir Mark Todd nu med sig av det han ser som själva kärnan i sporten. Talang och kapacitet räcker bara så långt, det som avgör om du lyckas på banan handlar om det band du bygger med hästen. Det är hans budskap i det fina klippet som du kan se här under.
– Du måste lita på hästen och den måste lita på dig. Hästen måste vilja kämpa med dig, säger Sir Mark Todd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden