Ridsport Play
17 april 14:09

Kolla klippet: ”Bra för hela sporten att vi får lov att komma igång igen”

TävlingsstartSVT har varit hos Laholms Ryttarförening och pratat med glada hoppryttare som är igång igen efter att tävlingsstoppet hävdes i veckan. Tidigare landslagsledaren Svante Johansson är bland dem som är på plats. Se hela klippet här.

Kolla klippet: ”Bra för hela sporten att vi får lov att komma igång igen”
Svante Johansson tävlar i Laholm i helgen. Foto: SVT

SVT Nyheter i Halland har varit på besök hos Laholms Ryttarförening som är en av de tävlingsarrangörer som rivstartat efter att tävlingsstoppet hävdes den 12 april. Cirka 500 starter ska göras över tre dagar och sammanlagt 300 hästar väntas komma. Endast yrkesverksamma ryttare får tävla och samtliga förväntas visa upp en tempkurva för varje häst vid ankomst. Detta enligt Svenska Ridsportförbundets beslut om extra åtgärder inför tävlingsstarten.

”Det är bra för hela sporten att vi får lov att komma igång igen”, säger tidigare landslagsledaren Svante Johansson till SVT. Se klippet här under.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av SVT Hästar (@svt_hastar)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden