Dressyr
22 juni 2020 18:54

Kolla klippet: Carl Hedins blöta helg med unghäststjärnan

Sjöhäst på språngCarl Hedin och elegante Van der Veen knockade domarna i fjolårets dressyrfinal för 6-åringar på Elmia, trots att Carl före start fick värma upp på gräsmattan istället för på framridningen. Fuxen är nämligen livrädd för mötande artfränder. Men att spränga fram i galopp med en gummibåt på släp och en busig hund vid sidan stör honom inte alls.

Kolla klippet: Carl Hedins blöta helg med unghäststjärnan
Varierad träning är ju som bekant grejen för den som vill ha en hållbar häst. Carl Hedin har nu introducerat hästsurf på schemat för unghäststjärnan Van Der Veen. Foto: Pernilla Hägg/Skärmdump @hedincarl

Numera 7-årige Van der Veen (val e Vitalis-Fidermark, uppf Jana Jostmeier, äg Eques Management AB) beskrevs efter segern på Elmia i fjol som en mycket speciell häst av sin ryttare Carl Hedin.

Vänlig och med stor ridbarhet, men samtidigt extremt rädd för andra hästar. Carl har under valackens utbildning bland annat använt sig av blinkershuva för att överhuvudtaget kunna rida tillsammans med andra hästar.

Uppvärmningen inför segertåget på Elmia skedde ute på gräsmattan.

– Han är väldigt mötesskygg, så jag fick värma upp här ute på gräsmattorna. Sedan gick jag bara in precis innan min start, berättade Carl Hedin för Ridsport efter segern.

Annat ser det ut att vara med tvåbent sällskap, i alla fall av det här klippet att döma!

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden