Ridsport Play
16 augusti 12:15

Kolla klippet: ”Fälttävlansryttare gör sin grej”

ActionfylltNär dressyrryttaren Lina Dolk och hennes häst avbröts mitt i halten av en skenande häst under en tävling uppstod stor kalabalik. Nu kontrar fälttävlansryttaren Anna Hassö med ett klipp där en lös häst blandar sig i dressyrmomentet under en fälttävlanstävling. Både häst och ryttare är minst sagt iskalla. Se klippet här.

Kolla klippet: ”Fälttävlansryttare gör sin grej”
Ibland blir det mer action än man har tänkt sig. Foto: Skärmdump

Klippet där Lina Dolk och hennes Lovestorms Zick-Zack överraskas av en skenande häst mitt i dressyrprogrammet har väckt en del uppmärksamhet. Nu kontrar fälttävlansryttaren Anna Hassö med ett klipp på sin Facebooksida. Filmen är från en fälttävlanstävling i England med en lös häst inblandad i dressyrmomentet.

Klippet delades ursprungligen 2019 och ryttaren heter Imogen Murray, hästen heter Roheryn Ruby. ”Vem sa att dressyr är tråkigt? Någon ville bli kompis med Ruby”, skriver Murray i sociala medier. Se det ursprungliga klippet längst ner.

Hur tänker man i det läget?
– Jag tror att fälttävlansryttare inte tänker så mycket mer än att göra sin grej, säger Anna Hassö med ett skratt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden