Hoppning, Ridsport Play
11 maj 14:31

Skenande häst orsakade olycka på tävlingsplats

OlyckaNär Nations Cup för ungdomsryttare arrangerades i Lamprechtshausen under förra helgen inträffade en olycka med en skenande häst. Valacken Cevin hoppade ut från banan och kraschade in i domartornet, där en medarbetare skadades allvarligt. Händelsen fångades på film - vi varnar för starka bilder.

Skenande häst orsakade olycka på tävlingsplats
Skimmelvalacken Cevin fick panik efter att han stannat på ett hinder och ryttaren trillat av. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Rberryphoto

18-åriga hoppryttaren Sarah Messner kom till start med sin Cevin i en av ungdomsklasserna under meetinget i Österrike. På hinder nummer fem fick ekipaget en vägran, och ryttaren föll av. Enligt PferdeRevue gled tränset av och fastnade mellan hästens framben, vilket fick valacken att sätta av i full galopp.

I panik hoppade Cevin över trästaketet ut från banan, och i landningen på asfalten halkade valacken in i den byggnad som inhyste domartornet under tävlingarna. En person som jobbade i domartornet skadades svårt i kraschen och fick föras till sjukhus med en skallfraktur.

”Det är en sån där olycka där du bara är maktlös. Det är inte ryttarens, hästens eller någon annans fel. Det var bara en tragisk olycka”, sa arrangören efteråt till PferdeRevue.

Ryttare och häst ska ha klarat sig oskadda, och enligt arrangören har de även kunnat prata med mannen som skadades.

Skenturen fångades på film – Ridsport varnar för starka bilder i klippet nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden