Ridsport Play
6 februari 17:03

Kolla klippet: Häst attackerad av hund

På rymmenTvå ryttare till häst har i två separata händelser blivit jagade och attackerade av hundar när de ridit på stranden i Storbritannien de senaste veckorna.

Kolla klippet: Häst attackerad av hund
Hästar, hundar och ryttare ska ha klarat de otäcka upplevelserna utan skador. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Horse and Hound skriver om de två incidenterna, som nyligen inträffat på två olika stränder i Storbritannien. Heather Evans, som stod på stranden och filmade sin medryttare på valacken Harvey när en hund började jaga ekipaget på vägen tillbaka, är en av de drabbade.  

– Jag tänkte inte så mycket på hunden först, den gick tillbaka till sin ägare. Men när ägaren tappade den och min medryttare satte av i galopp började den jaga henne, berättar Heather Evans för H&H.

I filmen ser man att Harvey håller sig lugn länge, men till slut blir hundattacken för mycket även för honom. Medryttaren, som hoppade av, kunde inte hålla kvar utan valacken satte av längs stranden med hunden efter sig. Till slut kunde både häst och hund fångas in, och ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden