Ridsport Play, Sverige
6 december 2020 12:17

Kolla klippet: Hopptjejen som fick nog av vårdslösa bilister

TrafiksäkerhetHoppryttaren fick nog av bilister som inte visade någon hänsyn när hon var ute och red. Hon började filma med sin mobil för att visa hur snabbt de körde trots att de mötte ett ekipage med reflexväst och annan utrustning för att göra sig synligt. Här kan du se hennes film och läsa om reaktionerna till henne efteråt.

Kolla klippet: Hopptjejen som fick nog av vårdslösa bilister
Alissa Ericsson Dyhre vill visa hur fort många kör fast de ser en häst på vägen, därför tog hon upp sin mobiltelefon och började filma. Foto: Privat

Pannlampa, reflexväst, reflextäcke och reflexer på hästen Stickans ben hjälpte inte när hoppryttaren Alissa Ericsson Dyhre, Kungsbacka, var ute och skrittade häromdagen. Efter att ha mött en handfull bilar som kördes fort förbi henne och hästen fick hon nog.

Jag ville inte bara säga hur det är utan verkligen visa hur det. Så därför filmade jag. Alissa Ericsson Dyhre.

– Jag åkte till stallet direkt efter skolan, för att försöka rida ut när det var ljust. Jag hade alla reflexer på mig och syntes verkligen, men folk körde som dårar. Jag ville inte bara säga hur det är utan verkligen visa hur det. Så därför filmade jag, säger hon.

Hon la ut filmen på Instagram där den har fått mycket uppmärksamhet med bland annat mer än 700 delningar.

Många meddelanden

– Och jag har fått väldigt många meddelanden. Det är tjejer som berättar hur de har råkat för det här och trillat och deras hästar har sprungit i väg. Och så är det de som inte tycker att vi ryttare ska vara på vägarna, men det köper jag inte för vi har lika stor rätt som andra att vara där, säger Alissa Ericsson Dyhre.

– Men det som jag kanske blir mest glad för är att en del har hört av sig och frågat hur de ska göra när de möter en häst.

Hon hoppas att den stora responsen på hennes inlägg kan göra skillnad.
– Jag känner så många små tjejer som är ute och rider på sina ponnyer. Jag vill verkligen inte att något ska hända dem, säger hon.

Se Alissa Ericsson Dyhres inlägg på Instagram nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden