Dressyr, Ridsport Play
31 januari 08:43

Kolla klippet: Isabell Werth och Helgstrands ”Wendy” tränar tillsammans

InternationelltNu har tyska världsfemman Isabell Werth och Andreas Helgstrands Queenparks Wendy börjat lära känna varandra. Här kan du kolla in ett filmklipp på det nya ekipaget.

Kolla klippet: Isabell Werth och Helgstrands ”Wendy” tränar tillsammans
Isabell Werth och Emilio. Foto: © FEI/Martin Dokoupil

Det var efter att danske dressyrryttaren och affärsmannen Andreas Helgstrand stängdes av från danska landslaget i samband med att våldsamma träningsmetoder upptäcktes på hans anläggning som hans två bästa hästar omplacerades.

Grand Prix-hästen och UVM-medaljören Queenparks Wendy (DWB sto f -14 e Sezian 2-Blue Hors Soprano, uppf Kurt Gosmer, äg Helgstrand Dressage, Chateau de Fontaine och M Winter-Schulze) hamnade hos flerfaldiga tyska mästerskapsmedaljören Isabell Werth med tyskregistrerad ägare för att möjliggöra en OS-start.

Svenske Patrik Kittel fick i samma veva ta över Andreas Helgstrands Jovian som har UVM-guld och EM-brons i lag på meritlistan.

”Wendy” har tävlats av Andreas Helgstrand sedan unghäståren och ekipaget tog brons på UVM-när stoet var fem år. Ekipaget gjorde ett par starter i världscupen förra året. Tidigare har det blivit utblåst vid två internationella tävlingar efter att stoet har haft blod i munnen.

Isabell Werth hade med sig ”Wendy” till den gångna helgens stortävlingar i Amsterdam, dock utan att tävla henne. Men den morgonpigge kunde se ekipaget träna.

Kolla in när Isabel Werth tränar ”Wendy” i Amsterdam i klippet från ryttarens sociala medier nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden