Hoppning, Ridsport Play
26 mars 2022 18:45
Ridsportplus

Kolla klippet: Marcus Westergren i storform

Sunshine TourMarcus Westergren fortsätter att leverera på Sunshine Tour. På lördagen var han så nära, så nära att vinna sin andra 1,50-klass på två dagar. "Jag gjorde vad jag kunde", säger svensken. Här kan du kolla in hans runda.

Kolla klippet: Marcus Westergren i storform
Marcus Westergren och Hurry Up G var elva hundradelar från segern i lördagens 1,50-klass och GP-kval i Vejer de la Frontera. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På fredagen vann han en 1,50-klass med Astree de Burgo på Sunshine Tour i södra Spanien.

Hon vill verkligen vara felfri och man kan lita på henne. Marcus Westergren om Hurry Up G.

På lördagen var Marcus Westergren elva hundradelar från att vinna den fyrstjärniga 1,50-klassen med nästan 80 startande som var kval till söndagens Grand Prix tillsammans med Hurry Up G (KWPN sto f 2012 e Bernini-Berlin, uppf Van Geel Horses, äg Lena Westergren och Susanne Wetterlin).

Det svenska ekipaget satte en av 17 nollor i grundomgången som reds i ett soligt väder på den stora gräsbanan. Kombinationerna ställde till det för många ryttare, men Hurry Up G tog sin an uppgiften med stor entusiasm.
– Ja, hon är en kämpe. Hon vill verkligen vara felfri och man kan lita på henne. Hon är supercool på alla sätt, säger Marcus Westergren.

”Gjorde vad jag kunde”

I omhoppningen gick ekipaget ut först och ryttaren lade upp ett bra tempo och skimmelstoet var med på noterna utan att vara i en bom och hjälpte till där det behövdes. Det blev en ledning som höll i sig till slutet på klassen då belgaren Dominique Hendrickx och Floris TN lyckades kapa ledartiden med blott elva hundradelar.

– Jag gjorde vad jag kunde, det var ju många snabba ryttare efter mig, säger Marcus Westergren.

Marcushurryup
Marcus Westergren och Hurry Up i lördagens Grand Prix-kval över 1,50-hinder. Foto: Annelie Frank

Se Marcus Westergren och Hurry Up G i grundomgången i filmen nedan. 

Douglas_cheldron
Douglas Lindelöw och Cheldon tillhörde de 13 ekipage som var felfria i den nästan 80 ekipage stora klassen. Foto: Annelie Frank

Den sju veckor långa Sunshine Tour avslutas i morgon, söndag, med en fyrstjärnig Grand Prix över 1,60-hinder. Dit är även Douglas Lindelöw kvalad med Cheldon efter en felfri runda i grundomgången i lördagens kval. Han avstod dock omhoppningen och slutade på 13:e plats.

 

Marcus Westergrens andraplats gav ungefär 50 000 kronor i prispengar. Han planerar att rida Hurry Up G i söndagens Grand Prix.
– Ja, hon känns jättefräsch, säger han.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden