Avelsnyheter, Ridsport Play
16 maj 2020 16:31

Kolla klippet: Silver-Wegas föl fattar galoppen

FölglädjeFör ungefär en månad sedan blev Wega, silverhästen från OS i fälttävlan i London, mamma till ett stoföl. Och den lilla visar verkligen fälttävlanstalanger. Kolla in filmklippet från beteshagen här.

Kolla klippet: Silver-Wegas föl fattar galoppen
Wega och hennes föl ser ut att trivas i sin beteshage i filmen som Sara Algotsson Ostholt har lagt upp på sociala medier.

Wega (SWB sto f 2001 e Irco Mena-Labrador, uppf/äg Margareta Algotsson) och Sara Algotsson Ostholt slog igenom med dunder och brak när de tog individuellt silver på OS i London 2012.

I slutet av 2018 avtackades Wega vid ceremoni i samband med Sweden International Horse Show – och våren 2019 meddelade Sara Algotsson Ostholt att Wega var dräktig med Amiro Z (e Amigo Toss xx-Renommé) och i mitten av april födde Wega ett stoföl.

Det lilla stofölet visar redan en härlig, framåtgripande galopp som passar bra för fälttävlan. Titta själv på Sara Algotsson Ostholts film från Instagram nedan.

Wega har tidigare fått två föl via embryotransfer. De avkommorna är tre år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden