Avelsnyheter
18 april 2020 09:22

Silverstjärnan Wega har blivit mamma ”på riktigt”

FörstagångsmammaSkimmelstoet Wega vann OS-silver i fälttävlan i London 2012 tillsammans med Sara Algotsson Ostholt. Stjärnhästen har fått två föl via embryotransfer – men nu har Wega själv blivit mamma för första gången. "Jag hoppas så klart att hon får en liten del av Wegas fantastiska inställning med sig", säger Sara Algotsson Ostholt.

Silverstjärnan Wega har blivit mamma ”på riktigt”
Sara och Wega tog OS-silver. Foto: Roland Thunholm

Skimmelstoet Wega (SWB sto f-01 e Irco Mena-Labrador, uppf/äg Margareta Algotsson) och Sara Algotsson Ostholt har haft en framgångsrik karriär tillsammans med både OS och VM på meritlistan. På OS i London 2012 vann ekipaget silver. Därefter matchades Wega mot OS i Rio 2016 men drabbades av en senskada. Hon kom tillbaka och blev uttagen till VM i Tryon där Sara Algotsson Ostholt valde att avbryta efter dressyren på grund av att Wega visade på höga blodvärden efter en tuff tid i karantänen.

I slutet av 2018 avtackades Wega under en rörande ceremoni i samband med Sweden International Horse Show – och våren 2019 meddelade Sara Algotsson Ostholt att Wega var dräktig med Amiro Z (e Amigo Toss xx-Renommé). Under fredagen berättade Sara Algotsson Ostholt på Instagram att fölet har kommit. ”Wega har precis fått en dotter. Båda mår bra och vi är väldigt glada”, skriver hon.

Det är första gången som Wega själv blir mamma. Året efter Rio fick hon två föl via embryotransfer med familjen Ostholts Chacco’s Crack (f-12 e Chacco’s Son-Landos, uppf Marten Schuldt, äg Frank Ostholt), som inte längre finns i livet.
– Vi är väldigt glada att allt har fungerat bra och att Wega får vara mamma själv den här gången. Hon är en väldigt duktig sådan också, berättar Sara Algotsson Ostholt för Ridsport.
– Jag är otroligt lycklig att det överhuvudtaget blivit ett nytt litet liv och önskar den lilla en ljus framtid. Jag hoppas så klart att hon får en liten del av Wegas fantastiska inställning med sig.

Hur har det gått med Wegas andra föl?
– Wegas båda ET-avkommor är inridna och visar stort förtroende för människan – ryttaren. Båda är helt lika modeller, trots att de är helsyskon.

Här under kan du se Wegas senaste lilla mirakel.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sara Algotsson Ostholt (@saraalgotsson)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden