Ridsport Play
10 november 2021 16:10

Kolla klippet: ”Skarpa verktyg är viktigast”

MästarbrevSom en av Sveriges första kvinnliga hovslagarmästare vill Gabriella Larnerbring vara en förebild för andra tjejer i ett mansdominerat yrke. TV4 har varit på besök i stallet för att se hur en vanlig dag ser ut för en nybliven mästare – se klippet här.

Kolla klippet: ”Skarpa verktyg är viktigast”
Gabriella Larnerbring är en av Sveriges två första kvinnliga hovslagarmästare. Den andra heter Elin Bäcklund. Foto: Screenshot TV4

Ridsport berättade tidigare i veckan om att Sverige fått sina första kvinnliga hovslagarmästare. Nu har TV4 varit och besökt en av dem, Gabriella Larnebring, på plats i ett stall i Uppsala. Se klippet här.

– Jag hoppas att vi kan vara förebilder och visa att vi tjejer klarar av att göra det här också, sa den nyblivna mästaren till Ridsport i samband med att hon fick ta emot mästarbrevet i Stadshuset i Stockholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden