Hoppning, Ridsport Play
12 december 2022 11:53

Kolla klippet: Tog 1,55-placering – utan träns

SadelfastVärldsfemman Conor Swail var lite för långsam för att vinna lördagkvällens tidshoppning över 1,55-hinder i Geneve. Men hans Vital Chance de la Roque väckte uppmärksamhet ändå - missa inte det tränslösa klippet här.

Kolla klippet: Tog 1,55-placering – utan träns
Conor Swail och hans Vital Chance de la Roque knep ändå en placering i klassen. Bilden är tagen på en tidigare tävling. Foto: FEI/Julia B Photography

Irländaren Conor Swail fick till en fin runda med Vital Chance de la Roque (SF val f- 09, e Diamant de Semilly-Rivage du Poncel), hästen som världsfemman nyligen tog en världscupseger med i den nordamerikanska ligan.

Avslutningen blev dock inte riktigt som planerat – i landningen efter sista hindret sparkar valacken bakut och ryttaren tappar balansen något, lägger fram händerna på halsen mot hästens huvud vilket resulterar i att tränset gled av. Valacken satte fart runt arenan efter målgång, och det gick ett sus genom publiken när de insåg att tränset hängde vid sidan.

Swail höll sig dock kvar i sadeln och såg iskall ut när han halade upp tränset och till slut fick stopp på Vital Chance de la Roque. Ritten räckte till en fjärdeplats i klassen, och en rejäl prischeck på närmare 90 000 kronor.

Här kan du se hela ekipagets runda, och målgången där tränset åkte av klicka på den gröna pilen vid fjärdeplacerade Conor Swails namn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden