Hoppning
7 mars 2018 10:21

Kometen på världsrankningen: ”En dröm att bli bättre och bättre”

Kvitto på framgångFör ett år sedan låg Evelina Tovek på plats 706 på världsrankningen. Nu är hon snubblande nära topp-100. ”Det har alltid varit en dröm att bli bättre och bättre”, säger Evelina.

Kometen på världsrankningen: ”En dröm att bli bättre och bättre”
Evelina Tovek. Arkivbild: Stefano Grasso

I början av varje månad kommer en ny världsrankning baserad på de poäng som ryttarna har samlat ihop de senaste tolv månaderna. För Evelina Tovek har de senaste världsrankninglistorna gång på gång varit ett kvitto på att hon är på väg åt rätt håll.

För ett år sedan låg hon på plats 706, för två månader sedan på plats 214 och på den rykande färska listan är Evelina på plats 102. Förutom att vara Sveriges fjärde bästa ryttare på rankningen är hon en hårsmån från att nå på topp-100.
– Det har alltid varit en dröm att bli bättre och bättre. Att se hur placeringen blir allt bättre är en värdemätare – en riktigt rolig värdemätare, säger Evelina.

Bara roligt är det förstås inte, det är viktigt också.
– Det är svårt att komma in på de stora tävlingarna och en bättre plats på rankningen är en fördel.
Är du själv nyfiken och kikar efter de nya rankningslistorna?
– Ja, man vet ju ungefär när de kommer och då håller man koll. Det är som en tävling mot sig själv och alltid spännande att se vilken placering på rankningen det har blivit.

Månaderna som har lett fram till plats 102 på nya världsrankningen har innehållit mycket spännande saker i hoppningens toppskikt, som Nations Cup-uppdrag, framgångar i GCT/GCL med GP-segern i Rom som Evelinas egen favorithöjdpunkt och några månaders tävlingsvistelse i Förenade Arabemiraten.

Evelina Tovek, Castello 194
Evelina och Castello 194. Arkivbild: Roland Thunholm

För en dryg vecka sedan var Evelina och Castello 194 tia i världscuptävlingen i Göteborg. Den relativt nya Dalila de la Pomme, som Evelina har hunnit debutera 1,60 med, ska förhoppningsvis matcha Castello i de högsta klasserna när säsongen nu rullar vidare med fler tävlingsäventyr.
– Snart åker vi till Mexiko och sedan vidare till Miami där de första omgångarna av Global Champions Tour och Global Champions League går, säger Evelina.
Hon är glad över sin snygga placering på världsrankningen utan att för den sakens skull nöja sig:
– Nu vill jag bli ännu bättre och klättra ännu mer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden