Dressyr
1 april 2017 21:54

Kristians hattrick med Languedoc

Kristian von Krusenstierna och Languedoc verkar mer eller mindre prenumerera på GP-segrar den här våren. Vid dagens Grand Prix i Strömsholm tog de tredje vinsten på en dryg månad.

Kristians hattrick med Languedoc
Tredje raka GP-segern för Kristian von Krusenstierna och Languedoc. Lina Nydahl Photography

En strålande nöjd Kristian von Krusenstierna och laddade 14-åringen Languedoc segrade i den nationella FEI Grand Prix-klassen på Strömsholm på lördagskvällen.
– Han kändes mycket fin och var verkligen med mig därinne, berättar Kristian som och konstaterar att segern på 70,967 procent är lite av ett hattrick.

Ekipaget har vunnit sina tre senaste GP-starter, i Enköping, Mjölby och nu på Strömsholms vårdressyr. Alla dessutom inom loppet av lite drygt en månad.
– Vi fick en liten chockstart på säsongen i Scandinavium där han gjorde egentligen precis allt tvärtemot vad jag hade tänkt att vi skulle göra av ritten. Där och då bestämde jag mig för att vi behöver träna på att tävla för att få bukt med spänningarna. Lyckligtvis har jag den senaste månaden haft tre GP-tävlingar inom en timmes resa vilket gjort att det fungerat utan att bli för mycket, säger Kristian som nu satsar vidare internationellt.
– Planen är att jag tävlar i Tyskland och Danmark under maj och därefter hoppas jag kunna klämma in en träningsperiod i Holland, säger han till Ridsport.

Andraplatsen kneps av Clara Espinosa på Louise Nathorsts hingst Gordon på 68,633 procent, tredjeplatsen tog Lena Wiman och Donnerstein på 67,767 procent medan fjärdeplatsen togs av Anna Haag på Rhojan på 66,867 procent. 

Resultat

Text & foto: Lina Nydhal

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden