Dressyr
17 februari 2019 08:07

Kristoffersen och Nilshagen ambassadörer för ny dressyrutbildning

UtbildningSnart kickar Kristian von Krusenstiernas och Peter Härnstams avsuttna ungdomsutbildning Dressage Power Academy igång. Två välkända dressyrprofiler är utbildningens ambassadörer: Cecilia Kristoffersen och Therese Nilshagen.

Kristoffersen och Nilshagen ambassadörer för ny dressyrutbildning
Cecilia Kristoffersen är en av Dressage Power Academys ambassadörer. Foto: Privat

I november berättade Ridsport om Dressage Power Academy, som är Kristian von Krusenstiernas och Peter Härnstams nya satsning på unga ryttare. Det är en avsutten teoretisk utbildning för dressyrryttare mellan 12 och 21 års ålder, och beskrivs av arrangören som en satsning ”för att Sverige i framtiden ska ta medaljer på de stora mästerskapen.”

Tidigare under veckan öppnade anmälan till utbildningen. Då presenterade också Dressage Power Academys två ambassadörer: Cecilia Kristoffersen och Therese Nilshagen.
– Just den här utbildningen känns helt klockren och jag tror att den kan bära ridsporten framåt. Det behövs mer teoretisk kunskap, för det krävs så många bitar för att det ska lyckas. Jag har varit på VM, OS och EM som tränare och vet vad som behövs. Jag tror att jag kan förmedla det på ett bra sätt. Och så vill jag sprida glädje. Glädje är ett ledord både i ridning och umgänge med hästen, säger ryttaren och tränaren Cecilia Kristoffersen i ett pressmeddelande.

Hon betonar vikten av avsutten träning, som fysisk träning, mental träning och kunskapsteori, och ger exempel:
– Varför vi gör vissa rörelser och hur det påverkar hästen. Fysiologi, anatomi, hur man palperar sin häst. Det är ju jätteviktiga bitar för en tävlingsryttare.

Vill inspirera

EM- och VM-ryttaren Therese Nilshagen, utbildningens andra ambassadör, hoppas kunna hjälpa unga ryttare genom sitt uppdrag.
– Det är alltid bra om man kan inspirera och hjälpa unga människor på vägen. Om jag kan bidra med min erfarenhet så gör jag gärna det. Det här är ett bra initiativ, säger Therese Nilshagen i pressmeddelandet.

Under utbildningen, som är ett år lång, studeras fyra områden: Hästens handhavande och välbefinnande, träning och tävling, ryttarens hälsa (fysisk och psykisk) och ryttarens interaktion med andra.

Peter.kristian
Dressyrprofilerna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna är duon bakom den nya satsningen. Foto: Dressage Power

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-