Sverige
21 juli 2020 14:13

Kungsbacka Ridklubb köpte farlig häst – vill rädda den

AgerarHästen Otto såldes tre gånger till olika ridskolor som alla har konstaterat att han är farlig att ha i verksamheten. Kungsbacka Ridklubb var den tredje och sista köparen, men vill inte lämna tillbaka hästen av rädsla för att den ska säljas igen. Istället försöker klubben nu ge hästen ett bättre liv.

Kungsbacka Ridklubb köpte farlig häst – vill rädda den
Ridskolehästen Otto slipper säljas på nytt. Bilden har inget samband med artikeln. Foto: Arkivbild

Sydsvenskan och Ridsport har tidigare berättat om hästen Otto som på kort tid sålts tre gånger till olika ridskolor. Samtliga har bedömt att han är farlig att ha i verksamheten, men hästhandlaren förnekar att det är några problem med hästen.

Kungsbacka Ridklubb var den tredje ridskolan som köpte hästen och försökte först få igenom ett hästbyte när det hela uppdagades. Efter att ha stämt hästhandlaren och fått rätt, valde dock klubben till slut att behålla Otto av rädsla för att han ska säljas vidare igen.
– Det är bättre att vi behåller honom och försöker hitta ett bra hem till honom, där han kan gå lite mer fritt. Han funkar inte bra på en ridskola men alldeles utmärkt som en sällskapshäst, säger Louise Lind Paris, verksamhetschef på Kungsbacka Ridklubb, till Kungsbacka-Posten som nu också skrivit om fallet.

Hästen Otto kommer ursprungligen från England och har haft en karriär i fälttävlan. Han har en skada i nacken som kan förklara hans farliga beteende. Något som konstaterats vid en veterinärundersökning.

Otto har på senare tid drabbats av en inflammation i nacken, vilket just nu gör hans framtid tämligen osäker. Förhoppningen är dock att han ska bli frisk och hitta ett hem där han bara får vara häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden