Dressyr, Ponny
18 april 2021 15:54

Kürseger till Elin Ullman i Belgien

PrestationSvenska ponnyryttaren Elin Ullman och hennes Morgensterns Dakar följde upp fredagens topplacering med seger i söndagens fria ponnykür vid de internationella dressyrtävlingarna i Belgien.

Kürseger till Elin Ullman i Belgien
Elin Ullman och Morgensterns Dakar har haft en lyckad tävling vid CDI Sint Truiden i Belgien. Foto: Privat

Elin Ullman visade att hon hade något på gång redan i den internationella tävlingsdebuten vid de internationella dressyrtävlingarna i belgiska Zepperen. Där tog hon under fredagen en tredjeplacering i FEI:s lagtävlansprogram med sin Morgensterns Dakar (val imp Belgien f-09 e FS Don’t Worry, u FS Mobilitys Madonna, e The Breas My Mobility). Ekipaget har många styrkor, berättade tränaren Linn Larsson då.
– Elin rider väldigt noggrant. Hon lämnar inget åt slumpen. Och Dakar är säker med tre bra gångarter, och han gör alla rörelser väldigt tekniskt korrekt.

Under söndagen fick ekipaget fullt utslag med en seger i ponnyküren, i hård konkurrens med delar av den europeiska ponnyeliten. De två tyska landslagsryttare som blev etta och tvåa i fredagens lagtävlansprogram fick nu se sig slagna av Elin och Morgensterns Dakar som red ihop totalt 75,250 procent.

Samtliga tre domare satte ekipaget som etta och delade ut 78,000 procent för det konstnärliga och 72,500 procent för det tekniska. En hög andel av Elins poäng låg på 7,5 eller över med bland annat 9 för den ökade skritten av en domare. Även den samlade galoppen på åttametersvolter fick höga poäng liksom tolkningen av musiken.

Andra- och tredjeplatsen gick alltså till de tyska landslagsryttarna Jona-Emily Bomberg och NK Cyrill på 74,417 procent respektive Georgina Kraft och DSP TI Daily Challenge på 73,793 procent. Klassen bjöd på totalt 18 starter.

Hela resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden