Hoppning
23 februari 2018 22:44

Kval till världscupen: Luciana i topp och Irma slog till

GHSFör tredje gången på fyra klasser i Göteborg tog den sista startande segern. Luciana Diniz höll på att missa klassen, men hoppade hem 1,50-kvalet till världscupen samtidigt som Irma Karlsson slog till på nytt – nu med en fjärdeplats.

Kval till världscupen: Luciana i topp och Irma slog till
Glädjen gick inte att ta miste på. Foto: Roland Thunholm

Sist blir först. Det verkar vara vad som gäller på Gothenburg Horse Show i år. I de hittills fyra avgjorde internationella klasserna har tre av dem vunnits av klassens absolut sista startande. I 1,50-kvalet till världscupen var det Portugals Luciana Diniz som var sist ut på Peter Lundströms bana och snuvade ledande Daniel Deusser på  segern med sin Fit For Fun 13 (sto, f 2004, e For Pleasure-Fabriano). Strålande glad kunde hon skritta ut från arenan för att snart komma in igen, då med segertäcket på Fit For Fun.

– När jag kom in på banan kände jag så mycket energi från publiken. Jag vill tacka er alla för att ni var med oss och fick oss att känna oss som hemma, säger Luciana vid prisutdelningen och möts av ännu mer applåder.
– Det var ett teamwork i dag. Jag finner inga ord för den här rundan.

Luciana Diniz blev försenad med flyget och missade dagens första klass. Hon hann fundera på att vända och inte hoppa alls, men bestämde sig för att ge det en chans –och tur var väl det!

180223lucianadinizfitforfunrt
Lycklig in i mål. Foto: Roland Thunholm

Två tyska fullblodsproffs, Daniel Desusser/Tobago Z och Marcus Ehning/Comme Il Faut, la beslag på de andra pallplatserna. På fjärde plats landade ett av svensk hoppnings unga glädjeämnen: Svenska mästaren Irma Karlsson. Ida van de Bisschop och Irma, som var snabbast i förra klassen på sin andra häst men med ett ner, höll ihop det hela vägen och hyllades massivt av Scandinaviums publik.

180223irmakarlsson2rt
Irma och Ida levererar om och om igen. Foto: Roland Thunholm

Nu hejar ju den svenska publiken entusiastiskt fram alla ryttare, men visst belönades de svenska felfria ryttarna med extra kärlek: hemvändande mästaren Rolf-Göran Bengtsson/Oak Groves Carlyle på placering sex, det så väldigt populära ekipage Stephanie Holmén/Flip’s Little Sparrow på placering nio och Viktor Melin/Atina på placering tolv.

Förra klassens vinnare Malin Baryard Johnsson med ständigt felfria framtidshoppet H&M Indiana var än en gång nolla och landade just utanför placering.

180223anieldesussertobagort2
Mot andraplatsen för Daniel Deusser. Foto: Roland Thunholm
180223ehningrt
Marcus Ehning var tvåa i 1,50 igår och placerade sig än en gång i toppen. Foto: Roland Thunholm
180223rolfgöranbengtssonoahgrovescarlylert
Rolf-Göran Bengtsson supportades av ett helt Scandinavium, inklusive mamma Elsa. Foto: Roland Thunholm
180223ankarcroanrt
Henrik Ankarcrona och George Oduro, som håller hästarna i topptrim, spanade och hejade förstås. Idel glada miner! Foto: Roland Thunholm
180223stephaniesparrowrt
Stpehanie Holmén och Sparven startade tidigt och fick igång den svenska publiken med sin nolla. Det blev till sist placering nio. ArkivFoto: Roland Thunholm
180223lisenpederrt
Steffis egna hejarklack höll förstås stenkoll på det framgångsrika ekipaget. Foto: Roland Thunholm
180223viktormelinbrt
Viktor Melin fixade felfritt med placering. Foto: Roland Thunholm
180223viktormelinrt
Även denna ryttare hade ytterst engagerad support på kiss- and cry-podiet. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden