Sverige
14 december 2019 13:17

Kvarka drabbar även socialt i stallet

KvarkautbrottMalung-Sälens Ridklubb hade hopp om att kunna öppna den stängda ridskolan igen till terminsstart, men nu har fler hästar insjuknat i kvarka. Ett hårt slag ekonomiskt, men också tufft för alla barn och unga vars sociala liv i stallet begränsas.

Kvarka drabbar även socialt i stallet
Kvarkautbrott kan bli en långdragen historia som drabbar hårt på flera plan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Den första hästen smittades i oktober, därefter har flera hästar insjuknat i kvarka på Malung-Sälens Ridklubb. Ridskolan är stängd sedan utbrottet men fram tills nyligen levde ändå hoppet om att kunna öppna ridskolan igen till terminsstart i januari.

Nu kommer ytterligare ett hårt ekonomiskt slag mot verksamheten. Ytterligare hästar har smittats och utsikterna att kunna öppna efter nyår är helt borta.

Men det är inte bara tufft ekonomiskt för ridklubben som har försökt samla in pengar, bland annat via en julaktion, det drabbar också medlemmarna socialt.
– Vi har inga medlemmar som träffas, säger Mats Stövling, ordförande, Malung-Sälens Ridklubb, till P4 Dalarna.
– Vi har väldigt mycket barn som rider och många träffas inte bara på sin lektion och när de rider, utan många tillbringar ju ganska mycket tid i stallet.

Totalt har fem hästar smittats, varav två så sent som i slutet av november.

Här kan du lyssna till hela intervjun i P4 Dalarna.
Här kan du läsa mer om kvarkautbrottet på Malung-Sälens ridskola.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden