Dressyr, Ponny
12 augusti 2021 20:03

Lagguld till Tyskland – Sverige sjua

Ponny-EMTre väldigt jämna ritter, och en som lyckades ännu lite bättre - det var resultatet för de svenska dressyrryttarna när lagtävlingen avgjordes på ponny-EM. Tyskland red hem ett överlägset lagguld medan Sverige slutade i mitten, på sjunde plats.

Lagguld till Tyskland – Sverige sjua
Tyskland red hem lagguldet med stor marginal. Foto: Leszek Wójcik

Elin Ullman var den som red ihop högst poäng i lagklassen, med sin Morgensterns Dakar. Ekipaget belönades med 72,2 procent, i ett program där den ökade skritten och den avslutande uppridningen på medellinjen samt halten var det som imponerade mest på domarna. Elin slutade på plats 14 i det 63 ekipage stora startfältet.

Elin-ullman-dressyr-foto-kajsa-ullman
Elin Ullman var den som lyckades bäst av de svenska ekipagen i lagklassen. Foto: Kajsa Ullman

Övriga tre svenska ekipage, Laura Laustsen/Schierensees Mithril, Stella Hoff/Champ of Dance P och Ebba Lindholm/Untouchable II, slutade alla på 69 procent. Lagresultatet för svensk del slutade på 211,742, vilket gav dem en sjundeplats.

Laura-laustsen_dressyr_foto-kajsa-ullman
Laura Laustsen och Schierensees Mithril fick till en fin ritt. Foto: Kajsa Ullman

Åt Tyskland fanns inget att göra – deras två ”sämsta” ryttare red på över 75 procent och slutade fyra och femma. Segraren i klassen, Rose Oatley Daddy Moon, kammade hem 82,62 procent och laget tog ett överlägset guld med sina 236,172 procent.

Rose_oatley_daddy_moon_tyskland
Tyska Rose Oatley var ohotad i toppen med Daddy Moon. Foto: Mariusz Chmieliński

Lagsilvret gick till Danmark på 221, 714 procent, medan bronset hamnade i Nederländerna strax där bakom.

Dressyren fortsätter nu med det individuella mästerskapet redan i morgon fredag, i en klass som rids fredag-lördag. På söndag koras europamästaren i ponnyernas kür.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden