Veterinärt
8 augusti 2019 13:25

Läkemedel till miljontals doser av kvarkavaccin framtaget

VaccinUtvecklingen av det nya vaccinet mot kvarka fortsätter enligt plan. Tillverkarna bakom vaccinet berättar nu att de tagit fram läkemedelssubstanser som ska räcka till flera miljoner doser av kvarkavaccin.

Läkemedel till miljontals doser av kvarkavaccin framtaget
Arbetet med att ta fram ett vaccin mot kvarka fortskrider.

Det är bioteknikföretaget Intervacc, tillsammans med 3P Biopharmaceuticals som ska tillverka kvarkavaccinet Strangvac, som tagit fram läkemedelssubstanserna.
Ett mycket glädjande besked att kunna ge då detta innebär att vi nu tillverkat läkemedelssubstanserna för ett flertal miljoner doser av Strangvac, det nya vaccinet mot kvarka på häst, säger Andreas Andersson, VD på Intervacc AB, i ett pressmeddelande.

Intervaccs forskningschef Jan-Ingmar Flock menar att det är ett fundamentalt steg som nu är klart, innan det slutgiltiga färdigställandet. Vaccinet måste sedan godkännas av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA, dit företaget planerar att lämna in registreringsansökan för Strangvac under slutet av 2019.

Enligt pressmeddelandet har Strangvac genomgått kliniska prövningar och säkerhetstester med gott resultat. Vaccinet är utvecklat med en teknologi baserad på rekombinanta proteiner istället för avdödande eller försvagade mikro-organismer, vilket finns i konventionella vacciner. Detta ska minska risken för allvarliga biverkningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden