Ponny
15 september 2019 21:00

Landslagsledaren hyllar lagtävling: ”Viktigt inför mästerskap”

DressyrI helgen reds årets första omgång av ponnyernas lagtävling i dressyr, Horsepartner Development Tour i Åstorp. Landslagsledaren Pytt Hamberg tycker att tävlingen är en bra förberedelse inför mästerskap då ekipagen sätts ihop i nya lag varje deltävling. "Det är viktigt inför mästerskap där det är nya lag varje gång," säger hon.

Landslagsledaren hyllar lagtävling: ”Viktigt inför mästerskap”
Pytt Hamberg. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Horsepartner Development Tour är öppen för ryttare upp till 15 år och rids utan kategoriindelning.

Det är ett jättebra sätt för ryttarna att knyta nya kontakter och lära känna nya människor. Pytt Hamberg. landslagsledare.

Cupen är egentligen en individuell tävling, och vid varje deltävling rids även en inofficiell lagtävling som ska främja samarbete mellan ryttare och som är avsedd att testa flera lagsammansättningar. Lagen ska ska blandas med ryttare utifrån klubbar, regioner, ålder och placering i cupen.

Årets första omgång reds på Åstorpsortens Ryttarförenings nationella dressyrtävling för ponnyer. Landslagsledaren för svenska ponnylandslaget, Pytt Hamberg, var på plats.
– Det är en jätterolig tävling. Ryttarna rider i olika lag varje gång och den här gången var de geografiskt indelade, säger hon.

”Knyta kontakter”

Det är tredje året som cupen rids.
– Det är ett jättebra sätt för ryttarna att knyta nya kontakter och lära känna nya människor, säger Pytt Hamberg.

Detta ska i sin tur leda till att ryttarna lär sig att teambilda och snabbt kunna anpassa sig till ett nytt lag.
– De får lära sig att snabb kunna skapa band med varandra. Det är viktigt inför mästerskap där det är nya lag varje gång. Då måste de ha tränat på att hjälpa och stötta varandra i lag, säger Pytt Hamberg.

Lagen i  Horsepartner Development Tour ska bestå av fyra eller fem ryttare. Alla ryttares resultat räknas och det sammanlagda resultatet för laget delas med antalet deltagare. Lag med högst snittprocent vinner. Det är FEI-program som gäller.

Lagdressyr1
Lagmedlemmarna får själva hitta på vad laget ska heta- Här är Ponies of the Caribbean som tävlade i Åstorp. Foto: Privat
Tindraholmertz
Tindra Holmertz och Brave Heart. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Fem lag var med i Åstorp. På söndagen gick allra bäst gick det för Fantasticfour med Ida-Maria Tanner/Brännornas Aida, Izabelle Wahlstedt/Waco, Alma Vonasek/Sandro´ Chapaillini E och Tindra Holmertz/Brave Heart.

Holmertz bäst individuellt

Tindra Holmertz, Föreningen Mantorpsryttarna, och Brave Heart hade individuellt bästa resultatet med 72,952 procent.

De nio bästa ekipagen efter de båda omgångarna får rida finalen i Helsingborg i början av november. Årets andra omgång går den 28-29 september hos Högbo Ridklubb.

Resultat, lagtävlingen

Bestämmelser, Horsepartner Development Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden