Ponny
15 augusti 2019 13:11
Ridsportplus

Allergisk reaktion kan stoppa EM-ekipage

Ponny-EM i PolenFörra årets blev Meja Karlsson och Wise Guy tia på ponny-EM i dressyr. I år finns det en risk att ekipaget kanske inte kan fullfölja det pågående Europamästerskap i polska Strzegom. Detta efter att ponnyn har fått en allergisk reaktion. "Jag kände att han inte var sig själv i går," säger Meja Karlsson om onsdagens insats i lagtävlingen.

Allergisk reaktion kan stoppa EM-ekipage
Meja Karlsson och Wise Guy i onsdagens inledande klass på ponny-EM. Foto: www.eventingphoto.com

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

EM i Polen har varit 16-åriga Meja Karlssons stora mål i år tillsammans med sin Wise Guy (KWPN val f 2008 e Bodo-Orchard d’Avranches, uppf S.H. Rutgers).

Ser han ut som han gör nu i dag kan han inte starta i morgon. Landslagsledare Pytt Hamberg och Wise Guy.

Förra året blev ekipaget individuell tia på mästerskapet och efter det har de bland annat varit trea i en internationell tävling i Danmark och tagit SM-brons.

Men när hon började värma upp inför sin start när halva startfältet gjorde sin lagdressyr på onsdagen märkte både hon och hennes tränare Jennifer Svensson att något inte stod rätt till efter tag.
– Från början gick han väldigt fint, men efter ett tag började han liksom backa av lite grann. Han var obekväm och kunde inte röra sig som han brukar, säger Jennifer Svensson.

”Var inte sig själv”

Den känslan följde med in på banan.
– Jag kände att han inte var sig själv, säger Meja Karlsson som slutade på 67,829 procent.

Meja Karlsson (swe)
Meja Karlsson. Foto: www.eventingphoto.com

Efteråt upptäckte de att Wise Guy hade fullt med utslag där sadeln sitter, men också vid skänkelläget och sadelgjorden.
– Han hade lite utslag innan start, så vi lät en veterinär titta på det och fick okej att starta. Han var pigg och hade ingen feber och så är det fortfarande. Hans allmäntillstånd är bra, säger Jennifer Svensson.

Landslagsledaren Pytt Hamberg beskriver utslagen som nässelutslag.
– Det är väldigt olyckligt att komma ner här och så får ponnyn en allergisk reaktion. Ser han ut som han gör nu i dag kan han inte starta i morgon, säger hon.

Individuellt kval på fredag

Det är det individuella kvalet till söndagens final som rids i morgon, fredag och på lördag. Hela den svenska dressyrtruppen startar på fredagen, detta efter den lottning som redan har gjorts.

– Nu kyler vi utslagen och hoppas de ska lägga sig. Så får vi låta dagen gå och se vad som händer, säger Jennifer Svensson.

Resultat, ponnyernas lagdressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden