Dressyr, Ponny
16 augusti 2019 10:53

EM-äventyret slut för Meja Karlsson

Ponny-EMFörra året blev de bästa svenska ekipage vid EM, men i år kommer inte Meja Karlsson och Wise Guy till start i den individuella klassen - Wise Guy känner fortfarande av utslagen från sin allergiska reaktion.

EM-äventyret slut för Meja Karlsson
Det blir ingen start i den individuella EM-klassen för Meja Karlsson. Foto: www.eventingphoto.com

Redan i lagklassen under onsdagen kände Meja Karlsson att något var fel med sin ponny Wise Guy, och hon berättade att hästen inte var sig själv. Ritten slutade på 67,829 procent, och efteråt upptäcktes att Wise Guy drabbats av utslag i sadelregionen (läs mer).

Det var under torsdagen oklart om Wise Guy kunde starta i fredagens individuella klass, och nu rapporteras det från Strzegom att Meja Karlsson har fått stryka sig med Wise Guy.
– Allmäntillståndet är bra, men reaktionerna i huden är kvar. Han känner av dem, säger landslagsledaren Pytt Hamberg om Wise Guys utslag.

Detta innebär att det är tre svenska ryttare som startar individuellt i dressyren under ponny-EM.

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden