Ponny
16 augusti 2019 18:14
Ridsportplus

Mästarekipaget splittras efter EM: ”Nu ska jag njuta av tävlingen”

Ponny-EM i PolenRegerande svenska ponnymästarna i fälttävlan, Wilma Nyhlén och Lacken King, går snart skilda vägar. Men innan det ska de genomföra sitt första EM tillsammans. "Han brukar kicka igång ordentligt i terrängen. Jag ska gå ut där och ha så roligt som möjligt," säger 16-åringen.

Mästarekipaget splittras efter EM: ”Nu ska jag njuta av tävlingen”
EM-debutanten Wilma Nyhlén är redo för lördagens terräng, som förmodligen blir den sista hon gör tillsammans med Wilma Nyhlén och Lacken King innan han säljs. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är fredag eftermiddag i polska Strzegom, ponny-EM:s tredje dag. Årets svenska mästare Wilma Nyhlén och Lacken King (CSB val f 2007 e Brock Lodge Buster-Monaghanstown Fred, uppf Mr Ned Farrel) gjorde sin dressyr tidigt på morgonen och fick 36,3 straff.

Jag känner mig klar med honom nu, samtidigt är det lite sorgligt så klart. Wilma Nyhlén om försäljningen av Lacken King.

Ett resultat som 16-åringen inte verkar helt nöjd med.
– Han tyckte inte det var jätteroligt med dressyren. Han var fin på framridningen och bjöd och så. När jag kom in på banan var det inte riktigt så, säger hon.

Eftermiddagen har ägnats åt att träningshoppa och öva på några av de knepiga linjerna som utmanar ekipagen i lördagens terräng.
– Terrängen passar honom, tror jag. Linjerna och så som hindren ser ut. I terrängen kan han kicka igång riktigt ordentligt, han blir en helt annan häst, säger Wilma Nyhlén.

Sista tävlingen

Om planen håller är detta EM den sista tävlingen ekipaget gör tillsammans. Lacken King ska säljas nu när Wilma Nylén faller för åldersstrecket när det gäller internationella tävlingar.
– Jag känner mig klar med honom nu, samtidigt är det lite sorgligt så klart, säger ryttaren om ponnyn som hon har haft i tre år och ridit både SM och NM på.

Wilma Nyhlén bor i Tranås och bodde tidigare på en hästgård. Hennes mamma red mycket och på den vägen är det.

190816_wilmanyhlen_eventingphoto
Wilma Nyhlén och Lacken King gjorde sitt dressyrmoment under fredagen. Foto: www.eventingphoto.com

– Jag hade en B-ponny som jag red fälttävlan med. Han var som ett spjut i terrängen och vi vann nästan allt. Då tänkte jag att det här ska jag hålla på med.
– Det är så roligt med flera grenar, man kan hämta upp om något inte har gått så bra. Och man har nästan alltid något som har gått bra med sig hem, säger hon.

Numera bor hon inne i Tranås och har sin ponny inhyrd.
– Och så letar jag efter en juniorhäst.

”Stort att vara här”

Men först ska hon njuta av det som förmodligen blir hennes sista tävling tillsammans med Lacken King.
– Det är så stort att vara här, säger hon och ser sig omkring ner mot hoppbanan där laghoppningen pågår för fullt.
– Det är kul med de andra grenarna också, vi hejar på varandra.

I morgon, lördag, rids terrängen – något som Wilma Nyhlén ser fram emot:
– Jag ska gå ut där och ha så roligt som möjligt och njuta av tävlingen.

Andra svenska fälttävlansryttaren på EM, Nicole Palm, gjorde sin dressyr med 32,5 straff i sin EM-debut med DJ San Diego på torsdagen.

Sverige har endast två individuella ryttare på plats i Strzegom och därmed inget lag. Bland de sju nationer som deltar ligger Storbritannien i ledning efter dressyren, Frankrike är tvåa och Tyskland trea.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden