Hoppning, Ponny
18 augusti 2019 17:05

Irländskt guld i hoppningen – svenska ryttarna i mitten av resultatlistan

Ponny-EM i hoppningIrländaren Max Wachman var ensam om att ta sig felfritt rakt genom hela ponny-EM i hoppning, och kunde till synes ohotad ta hand om guldet. De svenska ryttarna lyckades inte hela vägen och slutade i mitten av resultatlistan.

Irländskt guld i hoppningen – svenska ryttarna i mitten av resultatlistan
Mathilda Bohlin/Miclas Aristocrat och Ebba Danielsson/Dynamite Spartacus red EM-final under söndagen. Foto: www.eventingphoto.com

Det blev inga topplaceringar för Sverige i hoppfinalen vid ponny-EM i polska Strzegom. Både Ebba Danielsson och Mathilda Bohlin drog på sig totalt 20 fel efter första- och andra finalrundan.

För Ebbas del blev det en rivning på första hindret i trekombinationen. Därefter tog ekipaget i ordentligt över andra hindret i kombinationen, och då stämde inte distansen fram till hindret efter där det blev ett stopp. 16 fel i första rundan och sedan fyra fel i andra blev det för Ebba och Dynamite Spartacus.

I första rundan fick Mathilda obalans med Miclas Aristocrat med korsgalopp i svängen in mot trekombinationen, där de rev de första två hindren. Totalt blev det 12 fel i första rundan och åtta fel i andra för Mathilda.

Hårfina gränser

Landslagsledaren Ulrika Bidegård menar att det inte är så mycket att säga om resultaten.
– Det ska ju stämma och det är hårfina gränser. Om man gör ett misstag är man snabbt ute, säger Ulrika till Ridsport, som sammanfattar EM som ett trevligt arrangemang med bra sport och bra banor.
– Nu händer det inte så mycket landslagsmässigt, kanske att någon av dem rider världscupen, funderar Ulrika, som hur som helst tyckte det var bra för både Ebba och Mathilda att få avsluta med varsin bra runda.

Mathilda fick den bästa svenska placeringen bland de totalt 50 ekipagen som startade vid EM – det blev en 24:e plats på totalt 28 fel. Ebba hamnade på plats 26 med totalt 32 fel.

Irländskt guld

Segern tog irländaren Max Wachman hand om tillsammans med Cuffesgrange Cavalidam (ISH sto f-05 e Luidam-Cavalier Royale, uppf Ronan Sheehan). Ekipaget var ensammma om att vara felfria i alla fem rundor på EM och kunde till synes utan problem bärga hem guldmedaljen. Max ingick även i det irländska laget som tog guld, och i fjol var det Max som tog EM-silver efter svenska Ingemar Hammarström och Ocean des As. I år reds Ocean des As av Max lillebror Tom Wachman, och detta ekipage slutade på en total trettonde plats.

Två ryttare på totalt fyra fel gjorde upp i omhoppning och silver- och bronsmedaljerna, där Holly Truelove, Storbritannien, med Rexter D’Or (hingst f-05 e Dexter Leam Pondi-Elf D’Or) nollade även i omhoppningen och red hem silvret, medan Ilona Mezzadri, Frankrike på Callas Rezidal Z (ZANG sto f-06 e Campione Z-Caletto, uppf M. Jean-Michel Dechamps 99) drog på sig två nedslag och blev bronsmedaljör.

Holly Truelove fick därmed med sig två silvermedaljer hem då hon ingick i det brittiska silverlaget, och Ilona Mezzadri åkte hem med två bronsmedaljer eftersom hon ingick i det franska bronslaget.

Individuella resultat ponny-EM i hoppning, Strzegom 2019:

GULD: Max Wachman, Irland – Cuffesgrange Cavalidam, 0 fel

SILVER: Holly Truelove, Storbritannien – Rexter D’Or, 4/0 fel

BRONS: Ilona Mezzadri, Frankrike – Callas Rezidal Z, 4/8 fel

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden