Fälttävlan, Ponny
16 augusti 2019 11:24

Dressyrmomentet klart i Strzegom

Ponny-EMFälttävlansryttarna har ridit klart dressyrmomentet i Strzegom och de svenska ryttarna ligger på trettonde respektive 31:e plats. Tyskarna har tagit hand om ledningen i klassen, och lagtävlingen leds av Storbritannien.

Dressyrmomentet klart i Strzegom
Wilma Nyhlén och Lacken King gjorde sitt dressyrmoment under fredagen. Foto: www.eventingphoto.com

Under fredagen fortsatte dressyren för fälttävlansryttarna vid ponny-EM i polska Strzegom. Redan under torsdagen hade Nicole Palm ridit på 32,5 straff i sin EM-debut med DJ San Diego (läs mer här), och under fredagen var det dags för startfältets andra svenska ryttare.

Årets svenska mästarduo Wilma Nyhlén och Lacken King (CSB val f-07 e Brock Lodge Buster-Monaghanstown Fred, uppf Mr Ned Farrel)  belönades med något ojämna siffror av domarna i Strzegom, och slutade på 36,3 straff.

När alla 42 ekipage ridit klart sin dressyr ligger Nicole Palm på en trettonde plats och Wilma Nyhlén på 31:a plats. I ledning med 25,4 straff ligger tyska Sophia RösselCamillo WE, följd av tyska Nicoletta Massmann med 26,2 straff på Majestro och Storbritanniens Daisy Bathe och SF Detroit på 26,8 straff.

Nicole Palm (swe)
Nicole Palm och DJ San Diego levererade under torsdagen en stark dressyr på ponny-EM i fälttävlan. Foto: www.eventingphoto.com

Under lördagen rider ryttarna terrängmomentet och mästerskapet avslutas med hoppmomentet på söndagen.

Sverige har endast två individuella ryttare på plats i Strzegom och därmed inget lag. Bland de sju nationer som deltar ligger Storbritannien i ledning efter dressyren, Frankrike är tvåa och Tyskland trea.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden