Ponny
17 augusti 2019 14:59
Ridsportplus

EM-finalisten: ”Det är det här man jobbar för hela året”

Ponny-EM i PolenMy Sandgren är redo för sin andra raka EM-final tillsammans med Twenty Two. "Jag älskar att rida kür, det är en sådan känsla," säger 15-åringen som har laddat upp genom att galoppera sin ponny på de polska fälten under lördagen och ta emot ett alldeles speciellt pris.

EM-finalisten: ”Det är det här man jobbar för hela året”
My Sandgren och Twenty Two visade ett starkt travprogram i lagklassen. I det individuella kvalet på fredagen var hingsten något mattare. Foto: www.eventingphoto.com

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

My Sandgren och Twenty Two (DRP hingst f 2005 e Durello Top-Mister Man, uppf Dominik Gronet, äg Louise Sandgren) gjorde sitt individuella kval redan på fredagen.

Jag älskar att att höra allas musik och min egen, det är sådan känsla. My Sandgren.

Det innebar att de fick vänta ända tills resten av startfältet var klart på lördagen innan finalplatsen blev klar.
– Jag blev så glad, säger hon.
– Jag hade två mål med året – att ta mig EM-final och ta SM-guld. Nu har jag uppfyllt dem.

Soundchecken inför söndagens kür pågår för fullt och EM-finalisternas musik strömmar ut  högtalarna på EM-arenan i ett soligt Strzegom.
– Jag älskar att att höra allas musik och min egen, det är sådan känsla. Och jag älskar att rida kür. Man har lagt ner så mycket jobb på musiken och äntligen får man visa alla, fortsätter My Sandgren.
– Det är ju det här man jobbar för hela året.

Musik av Queen

Själv har hon valt musik av rockbandet Queen till sin kür.
– Jag ville egentligen av 1970-talsmusik, men det är så mycket 2-takt och det passar inte till galoppen och så. Men Queen passar ”Twenty” bra och jag tycker om alla deras låtar.

My Sandgren Swe
My Sandgren vid förra årets EM-final i Storbritannien med Twenty Two. Mästerskapet i Polen är hennes tredje EM. Foto: www.eventingphoto.com
Twenty Two
EM-aktuella My Sandgren och Twenty Two tog SM-guld nyligen – det var ett av årets mål för 15-åringen. Foto: Yvonne Karlsson

Efter lagtävlingen strålade My Sandgren i kapp med den polska solen, efter fredagens inviduella kval var hon inte fullt lika nöjd.

Hingsten passade på att galoppera lite efter den inledande halten och hade inte samma höga kvalitet i travprogrammet som i lagtävlingen.
– Han var lite på sitt egna humör och jag inte riktigt samma känsla i traven som i lagtävlingen men jag är jättenöjd ändå.

Andra EM-finalen

Det här är ekipagets andra raka EM-final och tredje EM. Ekipaget, som hör hemma i skånska Åhus, siktar på ett fjärde EM nästa år.
– Då har jag ju med mig ännu mer erfarenhet, säger hon.

I samband med prisutdelningen i klassen fick hon och Twenty Two rida in på huvudarenan och ta emot pris för ”Bästa polska ponny”.

Under lördagen har hon förberett sig inför EM-finalen på ett speciellt sätt:
– Vi har varit ute här och galopperat på fälten.

Den individuella finalen i dressyr på ponny-EM rids på söndagen och innan start ska alla finalponnyer besiktigas av veterinär.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden