Ponny
17 augusti 2019 12:57

Ytterligare ett svenskt ekipage till EM-final

Ponny-EM i PolenPå lördagen blev det klart att det blir ett svenskt ekipage även i dressyrens individuella final på ponny-EM i polska Strzegom. Sedan tidigare är två svenska hoppekipage klara för söndagens finaler.

Dressyrens individuella kval på ponny-EM avslutades på lördagen i polska Strzegom, och My Sandgren och Twenty Two (DRP hingst f 2005 e Durello Top-Mister Man, uppf Dominik Gronet, äg Louise Sandgren) såg till att det blir ett svenskt ekipage i söndagens EM-final.

Ekipaget gjorde sitt kval på fredagen och slutade på 70,486 procent. Det räckte till en plats i finalen där 18 ekipage får starta.

Totalt startade 54 ekipage i klassen. Danskarna var riktigt på hugget och tog hand om placeringarna ett, två, fyra och tolv. Alla danskar inom topp-18 alltså, men eftersom endast tre ryttare per nation får starta i finalen ramlar den fjärde ryttaren bort. Alexander Yde HelgstrandAdriano B vann klassen på 78,216 procent och Liva Addy Guldager Nielsen kom tvåa med D’Artagnan 187 på 77,351 procent. Trea kom Shona Benner, Tyskland, på Der Kleine Sunnyboy WE med 76,297 procent.

Även de tyska och de holländska ryttarna placerade sig alla i topp-18 men får bara ta med sig till i finalen, och tack vare bortfallen i toppen råkar Storbritannien ut för samma sak och får låta en av sina ryttare stå över finalplats.

Emilia Berglund Bergåkra kom på en total 26:e plats tillsammans med Jarno på sina 68,324 procent och Mary-Sophie Haid Bondergaard kom på 44:e plats tillsammans med White Love B på 66,730 procent. Meja Karlsson startade inte i klassen då hennes ponny Wise Guy råkade ut för en allergisk reaktion och inte var i skick att starta.

Lagtävlingen avgjordes i torsdags och där blev Sverige femma.