Fälttävlan, Ponny
17 augusti 2019 17:40

Wilma Nyhlén felfri på hinder i terrängen

Ponny-EMDet blev ett blandat resultat för de svenska fälttävlansryttarna i terrängen på ponny-EM. En var felfri över hinder, medan den andra nu är ute ur tävlingen.

Wilma Nyhlén felfri på hinder i terrängen
Wilma Nyhlén och Lacken King avancerde i resultatlistan efter en felfri ritt över hinder i terrängen. www.eventingphoto.com

Lördagen var fälttävlansryttarnas terrängdag vid ponny-EM i polska Strzegom. De två svenska ryttarna gick in i momentet med en trettonde plats för Nicole Palm och DJ San Diego på 32,5 straff, och en 31:a plats för Wilma Nyhlén och Lacken King på 36,3 straff.

Terrängbanan bestod av välbyggda hinder och beskrevs som jättefin med många alternativ av Lena Bredberg, svensk landslagsledare i fälttävlan (se bilder från banan här). För Nicole Palm tog EM-resan slut efter en omkullridning då ponnyn halkade. Wilma däremot avancerade efter att ha varit felfri över hinder, men med 14 straff för tiden. Totalt ligger nu Wilma på 50,3 straff.

190817_wilmanyhlen_anneliefrank
Wilma Nyhlén och Lacken King. Foto: Annelie Frank
190817_eventingphoto_nicolepalm
Nicole Palm och DJ San Diego innan omkullridningen. Foto: www.eventingphoto.com

Totalt gick 32 av de 42 startande ekipagen i mål. Wilma Nyhlén som gör sin sista tävling med Lacken King ligger nu på en 23:e plats inför den avslutande banhoppningen. I ledning ligger Daisy Bathe, Storbritannien, på SF Detroit med 28,8 straff. Tvåa ligger Lisa Gualtieri, Frankrike, på O Ma Doue Kersidal med 29,9 straff och trea Camilla Luciani, Italien, på Camelot Damgaard med 30,1 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Ponny-EM (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden