Ponny
8 juni 2019 13:24
Ridsportplus

Elly Kvarnstrand visade klassen på Strömsholm

StrömsholmsdagarnaEtta med Waterloo. Sexa med Orchid's Giovanni. Elly Kvarnstrand hade en bra tävling när det reds CCNP1* på Strömsholm. "Jag var inte beredd på att vinna med Waterloo, så det var extra roligt," säger ryttaren som skulle vilja göra EM-debut snart.

Elly Kvarnstrand visade klassen på Strömsholm
Elly Kvarnstrand och Waterloo på väg mot seger i Strömsholms CCNP1* . Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillsammans med sin egen Waterloo (ASRP sto f 2006 e DJ Zirco 93-02-1012, uppf Anki Kvarnstrand) låg Elly Kvarnstrand sexa efter den inledande dressyren som gav 34,1 straff.

Hon vet vad hon vill. Samtidigt är hon känslig i ridningen och lyssnar väldigt bra. Elly Kvarnstrand om Waterloo.

En felfri hoppning lyfte ekipaget till ledning inför terrängen och trots lite tidsfel efter målgång på ett soligt Strömsholm på lördagen blev det seger för ekipaget.

– Waterloo har inte gjort så mycket. Det var hennes tredje trestjärniga så jag var inte beredd på att vinna med henne, säger Elly Kvarstrand.

När hon gick terrängen tyckte hon att första svårigheten kom redan vid hinder nummer 2, ett vitt staket.
– Och så var det hinder 13 B jag funderade på, det var en smal spets. Och så vattnet, det är ju alltid lite speciellt. Men hon hoppade allt och det var inga problem, säger Elly Kvarnstrand.

Mormor är uppfödare

Waterloo är uppfödd av mormor Anki Kvarnstrand och gick först hoppning.
– Men jag tycker terrängen är rolig och så tränar jag en hel del dressyr. Så då funkar det ju med fälttävlan, säger Elly Kvarnstrand.

Waterloo är ett fuxsto – och det märks.
– Hon vet vad hon vill. Samtidigt är hon känslig i ridningen och lyssnar väldigt bra. Och så har hon stor gång, det går att få fram mycket i henne. Galoppen är också stor och det är ju bra i terrängen, säger Elly Kvarnstrand.

Elvira Gustafsson
Elvira Gustafsson och Royal Gold Apollo blev tvåa – en placering som ekipaget höll från början till slut.
Publikterrang
Strömsholm visade upp sig från sin allra vackraste försommarsida under ponnyernas terräng vilket fick publiken att trivas. Foto: Roland Thunholm

Elly Kvarnstrand är 15 år och bor utanför Jönköping. Hon har ridit en del fälttävlan, bland annat på B-ponny. För ungefär ett år sedan började hon tävla Waterloo och 15-årige valacken Orchid’s Giovanni som blev sexa på Strömsholm.
– Då blev det lite mer seriöst med fälttävlan med mig. Nu vill jag rida EM nästa år.

EM-reserv

Orchid’s Giovanni är en rutinerad herre som köptes in från Belgien förra året. Då hade han bland annat varit reservponny till ett EM.
– Han är väldigt säker i terrängen, han vet vad han gör. Där är det dressyren som behöver förbättras en del. Men det får vi jobba på.

Den närmaste tiden väntar antingen NM eller EM-kval för Elly Kvarnstrand.

Elvira Gustafsson, Roslagens Rid och Körklubb, och Royal Gold Apollo blev tvåa i klassen medan Borås Fältrittklubbs Elin Lanned blev trea med Smoover.  Tolv av de 20 startande ekipagen genomförde tävlingen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden