Ponny
14 april 2019 11:37

Ponnyernas elitserie hoppar vidare: ”Spännande in i det sista”

PonnyallsvenskanUnder helgen har andra omgången av ponnyernas elitserie i hoppning gått på flera platser. Julia Lindell i Värnamobygdens Ryttarförening är en av helgens vinnare: "Vi hoppas vi lyckas ta oss till Strömsholm," säger hon.

Ponnyernas elitserie hoppar vidare: ”Spännande in i det sista”
Claudia Göpert, Klara Trofast, Julia Lindell och Cajsa Bergman i Värnamos segrande lag i zon Öst i en tidigare omgång. Till fots lagledaren Jennifer Boman. Foto: Privat

Hos Örebro Ryttarteam hoppades andra omgången av ponnyernas elitserie i zon Nord på lördagen.

13 lag kom till start och två av dem – Strömsholms Ridsportförening och Heby Ryttarförening – nollade i grundomgången.

I omhoppningen fortsatte Strömsholm att hålla nollan medan Heby fick 4 fel.

I Strömsholms segrande lag ingick Stella Lindquist/Dromore Hill Dolly, Milana Nordin/Klara kan, Fredrica von Celsing/Carraig Donn och Moa Behrens/Shravgh Boy.

– Vi har mycket god stämning i hela gruppen och kul att ha så många stabila ekipage i truppen. Nu siktar vi framåt med sikte på nästa omgång, säger Strömsholms lagledare Daniel Svensson.

– Det var väldigt viktigt för oss att få till en seger eftersom vårt mål är att ta oss till finalen på Strömsholm. Vi har ett toppenlag och en fantastisk hejarklack och lagledare som stöttar oss ryttare, säger Fredrica von Celsing.

Resultat, Örebro

Zon Öst hade sin andra omgång hos Kalmar Hästsportklubb på lördagen. Här kom åtta lag till start och det blev omhoppningen mellan tre av dem som slutade på 4 fel i grundomgången.

Värnamobygdens Ryttarförening lyckades bäst med sina 8 fel i omhoppningen. Ronneby Ryttarförening kom tvåa med 12 fel.

I Värnamos vinnarlag ingick Claudia Göpert/Munsboro Spare Time, Klara Trofast/Lofty Hopsy Daisy, Julia Lindell/The Attyrory Classic och Cajsa Bergman/Westcliffs Grace.

– Vi är jätteglada efter vinsten. Det var spännande in i det sista med många duktiga lag, säger Julia Lindell.

Julia Lindell är 17 år och bor i Värnamo. Hon var med och tog sitt lag till lag-SM på Strömsholm förra året och där blev det en åttondeplats.
– Vårt lag känns starkt och vi hoppas att vi lyckas ta oss till Strömsholm och lag-SM i år igen, säger hon och ger samtidigt sin D-ponny The Attyrory Classic lite extra beröm.
– Han är en otrolig ponny med ett stort hjärta och en enorm personlighet, säger hon.

Resultat, Kalmar

På lördagen reds även andra omgången av zon Väst hos Ulricehamnsbygdens Ridklubb med tio lag på startlistan.

Billdals Ridklubb och Halmstads Fältrittklubb gjorde upp i en omhoppning efter att ha nollat grundomgången. Båda lagen fick 4 fel i omhoppningen, men Billdal var mer än tio sekunder snabbare än Halmstad och vann.

I segerlaget från Billdal ingick Ellen Louise Liander/Whos Princess Lee, Ella Sterner/Fair Choice Tokay, Emelie Edvardsson/Young Dylan och Julia Buschewitz/Carnalecka Quickstep.

– Det var en väldigt spännande omgång med bra förutsättningar och fantastisk sammanhållning i laget, säger Julia Buschewitz.

Billdal vann även första omgången av årets serie.

Resultat, Ulricehamn

På söndagen reds andra omgången av zon Central hos Täby Ryttarsällskap. Åtta lag kom till start  och av dem var Föreningen Runsten Equestrians och Stora Wäsby Fältrittklubb felfria i grundomgången.

I omhoppningen mellan de båda lagen höll Runsten nollan medan Stora Wäsby fick 8 fel.

I Runstens segerlag ingick Smilla Gardiner/Lavally Sam, Nicole Wasmuth/Banin Dubh, Banin Dubh/Kiltartan Free Spirit och Clara Isaksson/Black Leg Boy.

Resultat, Täby

Andra omgången av zon Syd reds hos Malmö Ridklubb på söndagen med sju lag i startlistan.

Flyinge Ryttarförening och Helsingborgs Fältrittklubb gjorde upp i en omhoppning efter att ha varit felfria i grundomgången. I omhoppningen fortsatte Flyinge hålla nollan medan Helsingborg fick 4 fel.

I Flyinges vinnande lag ingick Ellen Hammarström/Tullohea Minnie, Linnea Åberg-Cronin/Troglan, Clara Hermelin/Mr Jack Sparrow och Sofia Lindh-young/Brad Pitt.

Resultat, Malmö

Totalställning

Platser och datum för årets elitserie i hoppning för ponnyer

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden